VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Als kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen.  Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren.
Naast de zorg voor haar gezin is ze ondernemer en mantelzorger voor familie. De boodschappen, mee naar het ziekenhuis, het is soms best pittig. Het is leren bewust om te gaan met energie.
En nu in Corona tijd blijkt dat een extra uitdaging! Productief thuiswerken, een liefdevolle moeder zijn en óók nog je relatie goed houden? In de reeks ‘Working moms’ geeft ze het woord aan inspirerende vrouwen.

Fotograaf Anne van Zantwijk

Naina Madan
Eigenaar theebedrijf MADN77

Deze periode toont voor mij aan hoeveel vrouwen aankunnen: én alles thuis organiseren én je werk doen. Vrouwen zijn sterk en dat werd tijdens Corona duidelijker zichtbaar. Ook voor de buitenwereld. Ik geloof dat vrouwen daarom nu sterker staan, meer respect krijgen en dat Corona in die zin een stap vooruit is voor werkende moeders.

>>> lees hier het hele interview

Mirte van den Berge

Strategisch analist ABN AMRO

Wat ik tijdens de lockdown echt niet miste was het spitsuur in de ochtend en avond. Dat die drukte wegviel was heerlijk. Het was ook fijn om meer tijd als gezin door te brengen en de ontwikkeling van de kinderen beter te ervaren.

>>> lees hier het hele interview

Marie-Leontine de Graaf
Ondernemer

De jongste zit op de basisschool en dan is er meer hulp nodig. Wij komen samen rondom lunch en avondeten. Dat brengt rust en gezelligheid. Dan werken we vaak door tot laat. Ik maak lange dagen maar ik wil en kan niet stoppen met mijn missie.

>>> lees hier het hele interview

Harriët Slager
SR Manager EU affairs Damen Shipyards & NMT

Of corona een stap terug of vooruit is voor moeders? Wij hebben de zorgtaken juist nu iets beter kunnen verdelen. Het ligt helemaal aan de werksituatie van beide ouders. In Amerika zeggen veel vrouwen dat het een stap achteruit is.

>>> lees hier het hele interview

Margreet Lommerts
Managing partner DR2

Ineens was de lockdown een feit: het hele gezinthuis. Beiden fulltime thuiswerken en volop zorgenvoor onze 3 kinderen. Een dag begint met flesjes,broodjes smeren, verschonen en de eerste call. Zogaat de hele dag door: zorgen, werken, zorgen,werken en dat tot 20:00. Dan klap ik de laptop openen werk ik weer door. Het is en was overleven. Hoe houd je een gezin, een bedrijf met 20 werknemers en  tientallen klanten in de lucht? Dat vroeg ik mij vaak af. Die hoe-dan?

>>> lees hier het hele interview

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.