KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Werkconferentie 'Bruggen slaan tussen gescheiden werelden'


Op donderdag 6 juli, aanvang 12.00u, organiseert het samenwerkingsverband van zes Limburgse provinciale Maatschappelijk Organisaties Jong Nederland, Jeugdwerk Limburg, KBO Limburg, COS Limburg, GIPS en stichting FAM! de werkconferentie ‘Bruggen slaan tussen Gescheiden Werelden’.

 

In het publieke debat wordt steeds vaker gesproken over maatschappelijke scheidslijnen tussen arm en rijk, tussen lager en hoger opgeleiden, tussen oud en jong, tussen mensen die meedoen en mensen die langs de kant staan.

Met elkaar en in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en partners willen wij een bijdrage leveren aan het bestrijden van ongelijkheid en het versterken van de sociale cohesie.

Tijdens deze werkconferentie wordt een brede verkenning gedaan van praktische actieplannen:

* Kunnen we door gerichte interventie maatschappelijke verschillen verkleinen door bijvoorbeeld groepen (fysiek) met elkaar in contact te brengen?

* Draagt multicultureel beleid bij aan integratie, participatie en cohesie?

* Wat vraagt dit van te ontwikkelen beleid, wat vraagt dit van leiderschap, wat vraagt dit van ons allen?

Op basis van de oogst van deze middag worden vervolgstappen geformuleerd ten aanzien van overdraagbare succesvolle interventies en nieuwe samenwerkingsverbanden.

Wij nodigen u van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen en uw kennis en ervaringen te delen.
Klik hier voor de uitnodiging en meer informatie
Aanmelden
info@famnetwerk.nl / 0475 332491

Deelname aan de werkconferentie is gratis maar niet vrijblijvend. Bij het niet melden van verhindering uiterlijk 1 dag voor de bijeenkomst brengt de organisatie € 25,00 in rekening als bijdrage in de organisatie. Bij verhindering kan uw plaats uiteraard nog wel ingenomen worden door een vervanger.Locatie
Congrescentrum Het Forum
Adres | Elmpterweg 50 | 6042 KL Roermond
Er is voldoende gratis parkeergelegenheidPOPULAIR

Kiezen voor een baan in de zorg? Werken in de zorg, een baan waarin je werkt met je hoofd, hart en handen.
Leren in de praktijk, geld verdienen tijdens de opleiding, werken in deeltijd en je inzetten voor anderen. Tijdens de zorgproeverij laten we je voelen en beleven wat een baan in de zorg betekent. We beantwoorden je vragen over opleiden, balans werk en privé, doorgroeimogelijkheden enz. Nieuwsgierig en geïnteresseerd?

Meld je dan direct aan!  
info@baanschakel.nl

MISMATCH VRAAG EN AANBOD

Ook in Limburg groeit de economie steeds sterker door.

Het aanbod op de arbeidsmarkt wordt echter steeds krapper; meer werkgevers klagen over het tekort aan arbeidskrachten. Tegelijkertijd zijn er mensen die aan de kant staan en niet aan werk komen. Er is sprake van een mismatch als vraag naar arbeid en aanbod niet op elkaar aansluit. 

De afsluitende bijeenkomst #kweekvijver #MVIP vond geheel in stijl plaats in de Tuinzaal van het stadhuis in Roermond. Met zoals altijd weer een inspirerend verhaal van Marianne Smitsmans 'alles is politiek' en haar oproep om het vooral samen te doen.

Weinig vrouwen met een vluchtelingenachtergrond weten de weg naar de arbeidsmarkt te vinden.

Zij zijn onzichtbaar omdat onder andere gemeenten zich bij arbeidsparticipatie meer op mannelijke vluchtelingen dan op vrouwen richten. Op het moment dat de man een baan heeft gevonden, is het gezin niet langer uitkeringsgerechtigd en verliest de gemeente ook de vrouw uit het oog. 

E-magazines 

Lees hier onze nieuwsbrief van november 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.