VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Waarom is stemmen belangrijk en waarom juist op een vrouw?


Door te stemmen heb jij invloed op besluiten die door politici worden gemaakt. Bij verkiezingen gaat het erom dat iedereen evenveel inspraak heeft en over hoe onze samenleving eruit komt te zien. Daarom is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden gaan stemmen! Alles om je heen is politiek
Het gaat toch om kwaliteit en niet om gender?
Met meer vrouwen en diversiteit in de politiek gaat de kwaliteit van de politiek erop vooruit. Er worden dan bewezen betere besluiten genomen op gebied van onder meer onderwijs, zorg, milieu en economie. Het is belangrijk dat we verschillende soorten mensen verkiezen; al die verschillende ervaringen zorgen ervoor dat iedereen een stem heeft. Er wonen tenslotte in Nederland meer vrouwen dan mannen. Wanneer de politiek meer divers is, maken politici betere besluiten.
Omdat meer verschillende mensen meepraten, bijvoorbeeld met verschillende culturele achtergronden, LHBT+, jong en oud, mbo’ers en universitair opgeleiden, met en zonder een beperking, wordt er in die besluiten namelijk met meer mensen rekening gehouden. Ook komen er bij een meer diverse Tweede Kamer meer verschillende onderwerpen aan bod, die van meer kanten bekeken worden.

Wat verbetert er als er meer vrouwen in de politiek komen?
Meer diversiteit in de politiek verbetert de kwaliteit van onze democratie. Want, wanneer er meer verschillende mensen met verschillende achtergronden meepraten, zullen de onderwerpen die in de politiek aan bod komen een groter deel van onze samenleving vertegenwoordigen. Er wonen tenslotte in Nederland meer vrouwen dan mannen. Hierdoor zal het beleid dat gemaakt wordt ook meer rechtvaardig zijn. Bovendien kan meer gendergelijkheid in Nederland de economie een flinke groei opleveren

Een man kan toch ook de belangen van vrouwen vertegenwoordigen?
Dat klinkt logisch, maar ligt ingewikkelder. Vrouwen hebben vaak andere ervaringen die voortkomen uit hun genderidentiteit die onvoldoende zullen worden vertegenwoordigd in een politiek gedomineerd door mannen. Met empathie kom je ver, maar je volledig verplaatsen in een ander is niet mogelijk. 
Meerdere studies tonen aan dat politici met verschillende achtergronden standpunten inbrengen die anders over het hoofd worden. Het is ook logisch dat degenen die door bepaald beleid worden geraakt, betrokken zouden moeten worden bij de besluitvorming daarover. Ze brengen immers kennis mee over die groep en hebben specifieke wensen en belangen.

Ik stem altijd op de eerste vrouw op de lijst! Stem ik dan slim?
Nee, stem op een vrouw die op een onverkiesbare plaats staat. Zo krijg je meer vrouwen verkozen in de Tweede Kamer! Met deze stemtactiek worden er elk jaar extra vrouwen verkozen. Het werkt dus echt!

Zorgt stemmen op vrouwen echt voor meer vrouwen in de politiek? 
Ja! Maar je moet wel slim stemmen.

oor meer informatie zie graag stemopeenvrouw.comPOPULAIR

Positief staat ze in het leven. Maar dat betekent niet dat ze het soms niet zwaar had. Lisette Janssens heeft heel wat – zoals ze het zelf zegt – heuveltjes en drempeltjes moeten nemen om te zijn waar ze nu is. De Roermondse heeft na een scheiding haar twee kinderen alleen opgevoed en verloor buiten haar schuld vele banen. Hoeveel pech kun je hebben, dacht ze vaker. Toch bleef ze altijd maar doorgaan. Nu is haar leven op orde, heeft ze een lieve vriend, is ze in het bezit van een fijne, vaste baan, helpt ze anderen met hun financiën en er is nog iets met een wens op haar bucketlist, die totaal niet voor de hand ligt. Lezen dus…

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

Een gesprek of traject met een coach kan helend werken. Dat heeft Dyonne Heijnen (45) uit Nederweert een aantal jaren geleden zelf ervaren. Ze was juriste en zat gevangen in een burn-out. Een paar jaar later raakte ze opnieuw overspannen door te hard en te veel werken en geen nee te durven zeggen.
De eerste vraag van haar coach in die tijd zal Dyonne altijd bijblijven en stiekem gebruikt ze hem zelf ook geregeld: Wat wil jij nu eigenlijk? De vraag was zo confronterend dat ze uren en uren huilde, maar van daaruit ging er wel binnen in haar een vuurtje branden. Ze ging op zoek naar wat ze écht wil in haar leven en waar ze intens happy van wordt. En dat heeft ze gevonden…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.