KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Vooraankondiging werkconferentie; bruggen slaan tussen gescheiden werelden
In het publieke debat wordt steeds vaker gesproken over maatschappelijke scheidslijnen tussen arm en rijk, tussen lager en hoger opgeleiden, tussen oud en jong, tussen mensen die meedoen en mensen die langs de kant staan.

Scheidslijnen betekenen ongelijkheid, afbraak van de sociale cohesie en leiden tot wantrouwen en conflicten. De zes provinciale Maatschappelijke Organisaties JongNL Limburg, Jeugdwerk Limburg, KBO Limburg, COS Limburg, GIPS en stichting FAM! willen met elkaar en in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en partners een bijdrage leveren aan het bestrijden van ongelijkheid en het versterken van de sociale cohesie.
Tijdens de werkconferentie ‘Bruggen slaan tussen gescheiden werelden’ wordt een brede verkenning gedaan van praktische actieplannen. Kunnen we door gerichte interventie maatschappelijke verschillen verkleinen door bijvoorbeeld groepen (fysiek) met elkaar in contact te brengen?
Draagt multicultureel beleid bij aan integratie, participatie en cohesie?
Wat vraagt dit van te ontwikkelen beleid, wat vraagt dit van leiderschap, wat vraagt dit van ons allen?

Klik hier voor meer informatiePOPULAIR

Kiezen voor een baan in de zorg? Werken in de zorg, een baan waarin je werkt met je hoofd, hart en handen.
Leren in de praktijk, geld verdienen tijdens de opleiding, werken in deeltijd en je inzetten voor anderen. Tijdens de zorgproeverij laten we je voelen en beleven wat een baan in de zorg betekent. We beantwoorden je vragen over opleiden, balans werk en privé, doorgroeimogelijkheden enz. Nieuwsgierig en geïnteresseerd?

Meld je dan direct aan!  
info@baanschakel.nl

MISMATCH VRAAG EN AANBOD

Ook in Limburg groeit de economie steeds sterker door.

Het aanbod op de arbeidsmarkt wordt echter steeds krapper; meer werkgevers klagen over het tekort aan arbeidskrachten. Tegelijkertijd zijn er mensen die aan de kant staan en niet aan werk komen. Er is sprake van een mismatch als vraag naar arbeid en aanbod niet op elkaar aansluit. 

De afsluitende bijeenkomst #kweekvijver #MVIP vond geheel in stijl plaats in de Tuinzaal van het stadhuis in Roermond. Met zoals altijd weer een inspirerend verhaal van Marianne Smitsmans 'alles is politiek' en haar oproep om het vooral samen te doen.

Weinig vrouwen met een vluchtelingenachtergrond weten de weg naar de arbeidsmarkt te vinden.

Zij zijn onzichtbaar omdat onder andere gemeenten zich bij arbeidsparticipatie meer op mannelijke vluchtelingen dan op vrouwen richten. Op het moment dat de man een baan heeft gevonden, is het gezin niet langer uitkeringsgerechtigd en verliest de gemeente ook de vrouw uit het oog. 

E-magazines 

Lees hier onze nieuwsbrief van november 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.