KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Tweede Kweekvijvertraject 2019

Omdat we het jammer vinden dat we een aantal deelnemers hebben moeten teleurstellen starten we nog voor de zomer met een nieuw kweekvijvertraject. Meld je snel aan, vol is vol!

ORGANISATIE
FAM! en SMKK bieden van juni tot en met december een zestal bijeenkomsten aan waar theoretische kennis, interactieve competentieversterkende trainingen en verhalen uit de praktijk van politica’s worden gecombineerd.

LOCATIE
BIZPOINT Produktieweg 1, 6045 JC Roermond en het Gouvernement in Maastricht

TIJD Telkens op een woensdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

INVESTERING De cursuskosten voor de 6 bijeenkomsten (6 avonden incl. hapjes en drankjes) bedragen € 150,- voor het hele traject (de diensten van FAM! zijn vrijgesteld van BTW).  De slotbijeenkomst op 18 december is gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA EN MEER INFORMATIE 

 

PROGRAMMA

19 JUNI 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
POLITIEK, EEN VAK APART over het leveren van een bijdrage aan de samenleving, over zelfontwikkeling en het netwerk vergroten door Marianne Smitsmans Locoburgemeester en Wethouder Roermond

HET MERK IKKE Hoe kun je jezelf het beste positioneren? Laat je zien wie je wilt zijn? Hoe zou je jezelf het beste kunnen profileren?
Dit zijn vragen die belangrijk zijn in de stappen in je carrière. In de workshop “het merk IKKE” staan wij stil hoe je jezelf het beste kunt presenteren door Peter Duisters Expert op het gebied van HR en persoonlijke ontwikkeling
 
18 SEPTEMBER 2019 - LOCATIE GOUVERNEMENT MAASTRICHT
ALLES WAT JE ALTIJD AL WILDE WETEN OVER POLITIEK. Voormalig gemeenteraads- en Tweede Kamerlid Karin Straus, momenteel fractievoorzitter van de Limburgse VVD in het Limburgs Parlement, gaat met jullie in gesprek over alle vragen die je hebt over de politiek en het politieke handwerk.
Vragen zoals: hoe werkt coalitievorming?, wanneer maak je een amendement of een motie?, hoe voer je campagne?, hoe krijg je een meerderheid voor je standpunt?, maar ook: hoe blijf je zelf overeind in de politieke arena? of hoe ga je om met publieke kritiek?
Al deze vragen en nog heel veel meer kunnen in een dialoog met elkaar aan de orde komen. De uitgebreide ervaring van Karin staat ter beschikking van onze kandidaten om datgene dat je altijd al over politiek hebt willen weten, te beantwoorden.

Optioneel: rondleiding in het Gouvernement

9 OKTOBER 2019 – LOCATIE BIZPOINT ROERMOND

HET BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN. Hoe sta ik de media te woord? Wat moet ik doen als ik een microfoon onder mijn neus krijg? Wat zeg ik wel en wat niet? door Marjanne Wassink Media trainer

30 OKTOBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND 
BEWUST BEINVLOEDEN "You can have brilliant ideas, but if you can't get them across, your ideas won't get you anywhere" (Lee Iacocca). Gelijk hebben is belangrijk maar gelijk krijgen is een kunst. In de bijeenkomst over Bewust Beinvloeden krijgen de deelnemers praktische tips, trucs en technieken om anderen mee te nemen met hun ideeën, plannen en idealen. Door inzicht in het mensenbrein wordt overtuigen grijpbaar door Ilona Eichhorn van Debat.nl

6 NOVEMBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
MAAK MEER IMPACT Goede inhoud zonder een sterke presentatie valt weg. In deze sessie gaan we dieper in op authentiek presenteren. Op welke manier kan men handen, hoofd en houding inzetten om de boodschap sterk over te brengen op publiek? Door praktische tips over stem & houding maken de deelnemers na deze sessie veel meer impact door Ilona Eichhorn van Debat.nl

11 DECEMBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
OVERTUIGEND DEBATTEREN "Alles lost zich op in tegenstrijdigheid" (Kierkegaard). In het debat komt alles samen: een sterke onderbouwing, ad rem reageren en een sterke presentatie. Toegepaste debattechnieken zijn te gebruiken in vergaderingen, gesprekken en discussies. In deze sessies worden de deelneemsters voorbereid op hun politiek succes.
Ilona Eichhorn van Debat.nl

18 DECEMBER 2019 - LOCATIE NOG NIET BEKEND
SLOTBIJEENKOMST met o.a. Spreken als Obama Grote sprekers als Obama, Martin Luther King en Thatcher gebruiken allemaal dezelfde retorische technieken. Als je deze technieken kent kan iedereen binnen een uur spreken als Obama. Het resultaat van deze bijeenkomst is een historische speech. Ilona Eichhorn van Debat.nlPOPULAIR

Samen kleur geven aan water.
Gastspreekster Elian Vanderheijden, lid van het algemeen bestuur van het Waterschap, nam ons mee in de wereld van het water. Kennis en ervaringen over het Waterschap in het Nederlandse politieke bestel werden gedeeld. Elian wist de deelnemers te overtuigen van het belang van meer vrouwen en meer kleur in het bestuur van een waterschap. Enkele deelnemers werden zo enthousiast dat we niet uitsluiten dat we toekomstige bestuurders voor het waterschap hebben gekweekt.

11 oktober is het weer Internationale Coming Out Dag. Een dag om extra aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s. Het is nog steeds lastig voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen om uit de kast te komen.

Een relaxmiddag voor werkende vrouwelijke mantelzorgers. Ben je een werkende vrouwelijke mantelzorger die zich vrijwillig langer dan drie maanden inzet voor een ouder, partner, kind, familielid of een andere naaste? Of ken je een mantelzorgster waarvan je vindt dat zij het verdient om tijdens een relaxmiddag in het zonnetje gezet te worden? 

Op 18 september waren we met onze twee kweekvijvergroepen te gast bij statenlid Karin Straus in het Gouvernement te Maastricht. Deze bijeenkomst is een onderdeel van ons kweekvijvertraject Meer vrouwen in de politiek, die stichting FAM! in samenwerking met Stichting Meer Kleur en Kwaliteit organiseert. Deze keer met extra ondersteuning van de directeur van COC Limburg Tamara van Bogaert, die op professionele wijze de bijeenkomst visueel heeft samengevat.

De vierde editie van magazine Doen! is uit. Vol verhalen over jonge nieuwkomers die toegerust en empowered worden om hun talenten in Nederland in te zetten en op een duurzame manier werk te vinden. Met in deze editie speciale aandacht voor de vrouwelijke nieuwkomer en een interview met Heidy Amory, projectleider FAM Netwerk.

 

De dag begon met het omgooien van het programma. Door ziekte kon het oorspronkelijke programma, ‘Nieuwe rollen in de politiek: volksvertegenwoordiger en de omgevingswet’ met Weike Medendorp, niet doorgaan. Deze houden de deelnemers nog te goed. Maar niet getreurd, de extra lange media training die hiervoor in de plaats kwam bleek een groot succes. 

De kracht van het verschil

Netwerk Diversiteit Limburg organiseert in samenwerking met Diversiteit in Bedrijf een Charterbijeenkomst met als thema ‘De Kracht van het verschil’ voor ondertekenaars van het Charter Diversiteit en voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ‘diversiteit op de werkvloer’.

 

Debatteren kun je leren!
En dat hebben de deelnemers tijdens de laatste kweekvijverdag voor de zomervakantie onder begeleiding van Ilona Eichhorn geleerd. Probeer niet de tegenstander te overtuigen, maar juist het publiek, begin met een probleem en sluit af met een stelling.
Aleida Berghorst leerde de deelnemers hoe het bij de Provincie werkt. Een sprankelend verhaal ondanks de toch een beetje saaie kost. In september gaan we weer verder. Gezien het animo en enthousiasme wellicht nog met een derde groep.

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.