VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Tweede Kweekvijvertraject 2019


Omdat we het jammer vinden dat we een aantal deelnemers hebben moeten teleurstellen starten we nog voor de zomer met een nieuw kweekvijvertraject. Meld je snel aan, vol is vol!

ORGANISATIE
FAM! en SMKK bieden van juni tot en met december een zestal bijeenkomsten aan waar theoretische kennis, interactieve competentieversterkende trainingen en verhalen uit de praktijk van politica’s worden gecombineerd.

LOCATIE
BIZPOINT Produktieweg 1, 6045 JC Roermond en het Gouvernement in Maastricht

TIJD Telkens op een woensdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

INVESTERING De cursuskosten voor de 6 bijeenkomsten (6 avonden incl. hapjes en drankjes) bedragen € 150,- voor het hele traject (de diensten van FAM! zijn vrijgesteld van BTW).  De slotbijeenkomst op 18 december is gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA EN MEER INFORMATIE 

 

PROGRAMMA

19 JUNI 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
POLITIEK, EEN VAK APART over het leveren van een bijdrage aan de samenleving, over zelfontwikkeling en het netwerk vergroten door Marianne Smitsmans Locoburgemeester en Wethouder Roermond

HET MERK IKKE Hoe kun je jezelf het beste positioneren? Laat je zien wie je wilt zijn? Hoe zou je jezelf het beste kunnen profileren?
Dit zijn vragen die belangrijk zijn in de stappen in je carrière. In de workshop “het merk IKKE” staan wij stil hoe je jezelf het beste kunt presenteren door Peter Duisters Expert op het gebied van HR en persoonlijke ontwikkeling
 
18 SEPTEMBER 2019 - LOCATIE GOUVERNEMENT MAASTRICHT
ALLES WAT JE ALTIJD AL WILDE WETEN OVER POLITIEK. Voormalig gemeenteraads- en Tweede Kamerlid Karin Straus, momenteel fractievoorzitter van de Limburgse VVD in het Limburgs Parlement, gaat met jullie in gesprek over alle vragen die je hebt over de politiek en het politieke handwerk.
Vragen zoals: hoe werkt coalitievorming?, wanneer maak je een amendement of een motie?, hoe voer je campagne?, hoe krijg je een meerderheid voor je standpunt?, maar ook: hoe blijf je zelf overeind in de politieke arena? of hoe ga je om met publieke kritiek?
Al deze vragen en nog heel veel meer kunnen in een dialoog met elkaar aan de orde komen. De uitgebreide ervaring van Karin staat ter beschikking van onze kandidaten om datgene dat je altijd al over politiek hebt willen weten, te beantwoorden.

Optioneel: rondleiding in het Gouvernement

9 OKTOBER 2019 – LOCATIE BIZPOINT ROERMOND

HET BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN. Hoe sta ik de media te woord? Wat moet ik doen als ik een microfoon onder mijn neus krijg? Wat zeg ik wel en wat niet? door Marjanne Wassink Media trainer

30 OKTOBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND 
BEWUST BEINVLOEDEN "You can have brilliant ideas, but if you can't get them across, your ideas won't get you anywhere" (Lee Iacocca). Gelijk hebben is belangrijk maar gelijk krijgen is een kunst. In de bijeenkomst over Bewust Beinvloeden krijgen de deelnemers praktische tips, trucs en technieken om anderen mee te nemen met hun ideeën, plannen en idealen. Door inzicht in het mensenbrein wordt overtuigen grijpbaar door Ilona Eichhorn van Debat.nl

6 NOVEMBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
MAAK MEER IMPACT Goede inhoud zonder een sterke presentatie valt weg. In deze sessie gaan we dieper in op authentiek presenteren. Op welke manier kan men handen, hoofd en houding inzetten om de boodschap sterk over te brengen op publiek? Door praktische tips over stem & houding maken de deelnemers na deze sessie veel meer impact door Ilona Eichhorn van Debat.nl

11 DECEMBER 2019 - LOCATIE BIZPOINT ROERMOND
OVERTUIGEND DEBATTEREN "Alles lost zich op in tegenstrijdigheid" (Kierkegaard). In het debat komt alles samen: een sterke onderbouwing, ad rem reageren en een sterke presentatie. Toegepaste debattechnieken zijn te gebruiken in vergaderingen, gesprekken en discussies. In deze sessies worden de deelneemsters voorbereid op hun politiek succes.
Ilona Eichhorn van Debat.nl

18 DECEMBER 2019 - LOCATIE NOG NIET BEKEND
SLOTBIJEENKOMST met o.a. Spreken als Obama Grote sprekers als Obama, Martin Luther King en Thatcher gebruiken allemaal dezelfde retorische technieken. Als je deze technieken kent kan iedereen binnen een uur spreken als Obama. Het resultaat van deze bijeenkomst is een historische speech. Ilona Eichhorn van Debat.nlPOPULAIR

 

Haar stem klinkt als muziek in de oren. Toch is Kirsten Paulus absoluut geen nachtegaal, vertrouwde ze me toe. Als kleine meid van 8 jaar wist zij al dat ze nieuwslezeres wilde worden. Kleine Kirsten vertelde tijdens lange toiletbezoeken aan de wandtegeltjes het nieuws van die dag.

De ooit o zo verlegen bindster van bloemen is nu sinds jaar en dag een verbindster van mensen. Aangenaam: Agnes Stijnen. Overal waar je komt of kijkt, is de 60-jarige Melickse. Voor de camera, met een microfoon in de hand, als zelfstandig trouwambtenaar, als vrijwilliger bij Brownies & downieS, als lachyoga-coach.
En dan zijn we er nog niet. Ze vindt het heerlijk om mensen te verbinden. Of het nu in de echt is of tot pas geleden de gasten met uiteenlopende onderwerpen op de bank van Sjpek mit Eier. Dat is Agnes op haar best.

Onze nieuwsbrief is weer uit. Met tips van 'working moms', rolmodellen aan het woord, een interactieve workshop, het magazine over de Gezonde basisschool en meer.

>>> Lees hier de nieuwsbrief

Met een goede eerste indruk leg je de basis voor je loopbaan en creëer je kansen. Een (gratis) interactieve workshop, waarin je leert

- welke eerste indruk jij maakt
- hoe je op een juiste manier zichtbaar wordt
- hoe je serieus genomen wordt.

De gezondheidszorg is van oudsher op het mannenlichaam gebaseerd en vrouwen - maar ook mannen - ondervinden hier nadelen van. Want mannen en vrouwen hebben vele overeenkomsten, maar verschillen ook in vele opzichten van elkaar: biologisch, psychisch, sociaal en cultureel.

 


Als kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen.  Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren.

En nu in Corona tijd is dat een extra uitdaging! Productief thuiswerken, een liefdevolle moeder zijn en óók nog je relatie goed houden? In de reeks ‘Working moms’ geeft ze het woord aan inspirerende vrouwen.

Lees onderstaande interviews.

Fotograaf Anne van Zantwijk

In 2015 ging in Parkstad de Gezonde Basisschool van de Toekomst van start. Waar deze ontwikkeling aanvankelijk beperkt bleef tot de regio Parkstad, krijgt de opschaling in heel Limburg en zelfs buiten limburg nu steeds meer gestalte.


De landelijke aandacht komt ondermeer tot uiting in de directe betrokkenheid van de ministeries van VWS en OC&W.


Er is een onoverzichtelijke hoop aan informatie op ontelbaar verschillende websites en social media over hoe deze bizarre tijd het beste door te komen. Om hier een beetje structuur in aan te brengen, hierbij overzicht van gratis tips en ideeën.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.