VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Terugblik start Kweekvijvertraject 4


De eerste training van het kweekvijvertraject was weer een succes! Heel erg leuk om weer met een energieke groep vrouwen die een verschil willen maken te mogen gaan werken. Vandaag hadden we als eerste gast Marianne Smitsmans, Wethouder en Locoburgemeester van Roermond. Haar persoonlijke verhaal met ervaringen, tips en trics wist de deelnemers te boeien.

Vervolgens nam Ilona Eichhorn het stokje over; ontspannen presenteren, hoe doe je dat? Achterover leunen was tijdens deze training geen optie, het was meteen oefenen en leren voor iedereen. Zaterdag 15 juni is weer de volgende bijeenkomst met Adriane Keulen over de kader stellende en controlerende taak van een raadslid en de workshop Jezelf profileren! Het beeld zegt meer dan 1.000 woorden met Marjanne Wassink.

WIL JIJ INVLOED UITOEFENEN OP BESLUITVORMING
WIL JIJ JE POSITIE VERSTERKEN IN JE WERK
WIL JIJ ALS VROUW IN DE POLITIEK HET VERSCHIL MAKEN

En wil je ook graag deelnemen aan het kweekvijvertraject dan is dat nog mogelijk. We starten meteen weer met een volgend traject. 

Op de woensdagavonden: 19 jun - 18 sept - 9 okt - 30 okt - 13 nov en 11 dec, aanvang 19.00u in #Roermond.
Ook zonder politieke ambities is dit traject een aanrader!
Meld je snel aan, vol is vol.

info@famnetwerk.nl

POPULAIR

Op 7 maart organiseren wij het event 'Zien ze wel hoe goed je bent?' in samenwerking met SMKK. Een dag waar we vrouwen in hun kracht zetten.
#loonkloof #gendergelijkheid #internationalevrouwendag


Een interactieve training over 'HET ONTWIKKELEN VAN EEN GROEIMINDSET'. Ingeborg vertelt over het belang van mindset in het dagelijkse leven, bij het ondernemen én bij het zichtbaar worden in de media. Aan de hand van eigen ervaringen (inclusief bloopers) neemt Ingeborg deelnemers stap-voor-stap mee in het ontwikkelen van een zogenaamde groeimindset.

Ondanks stereotyperingen over jonge moeders en moeilijkheden die zij ervaren, toont Marijke aan dat jonge moeders verantwoordelijkheid nemen. Ze schetst het beeld van zorgzame moeders, betrokken medewerkers en gemotiveerde studenten, die kinderopvang regelen met (groot)ouders en vrienden wanneer ze werken of studeren.

Antropoloog en bestuurslid van FAM!, Marijke Sniekers.

De samenleving houdt geen rekening met jonge moeders, dat is het grootste probleem voor jonge moeders. Een blik in de kinderwagen. Een blik op de jonge vrouw ernaast. En dan de opmerking: ‘Is die van jou? Jij bent er vroeg bij zeg’.

Spreek je uit, durf op te staan en te onderhandelen. Lilianne Ploumen is nog geen minuut aan het woord en we hebben de eerste ‘to do’s’ al in onze broekzak. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FAM! en SMKK, met als thema ‘to do lijst voor vrouwenrechten’, is zij de hoofdspreker van de avond.

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.