KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Stemmen? Jij gaat toch ook stemmen? Waarom?!

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur; op 21 maart mag ook jij kiezen wie in de gemeenteraad komt en Roermond mag besturen. Maar waar beslist de gemeenteraad eigenlijk over?

 
Over bijvoorbeeld het aanleggen van een fietspad en over straten. Of je mag werken naast een uitkering, over het bouwen van woningen en het maken van afspraken met woningcorporaties. Of een zwembad en bibliotheek wel of geen subsidie krijgt.

Niet iedereen weet precies wat de gemeenteraad doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je hiervoor kunt stemmen.
Daarom organiseert Maximina in samenwerking met FAM! kenniscentrum voor vrouwenvraagstukken een drietal bijeenkomsten met als doel om je kennis te laten maken met politiek en waarom het zo belangrijk is dat je gebruik maakt van je stemrecht.

De bijeenkomsten staan gepland op

Woensdag 28 februari            
Woensdag 7 maart
Woensdag 28 maart

Telkens van 10.00 tot 12.00uur bij Maximina, Donderbergweg 34 in Roermond

Aanmelden info@maximina.nl of info@famnetwerk.nl

 POPULAIR

Kiezen voor een baan in de zorg? Werken in de zorg, een baan waarin je werkt met je hoofd, hart en handen.
Leren in de praktijk, geld verdienen tijdens de opleiding, werken in deeltijd en je inzetten voor anderen. Tijdens de zorgproeverij laten we je voelen en beleven wat een baan in de zorg betekent. We beantwoorden je vragen over opleiden, balans werk en privé, doorgroeimogelijkheden enz. Nieuwsgierig en geïnteresseerd?

Meld je dan direct aan!  
info@baanschakel.nl

MISMATCH VRAAG EN AANBOD

Ook in Limburg groeit de economie steeds sterker door.

Het aanbod op de arbeidsmarkt wordt echter steeds krapper; meer werkgevers klagen over het tekort aan arbeidskrachten. Tegelijkertijd zijn er mensen die aan de kant staan en niet aan werk komen. Er is sprake van een mismatch als vraag naar arbeid en aanbod niet op elkaar aansluit. 

De afsluitende bijeenkomst #kweekvijver #MVIP vond geheel in stijl plaats in de Tuinzaal van het stadhuis in Roermond. Met zoals altijd weer een inspirerend verhaal van Marianne Smitsmans 'alles is politiek' en haar oproep om het vooral samen te doen.

Weinig vrouwen met een vluchtelingenachtergrond weten de weg naar de arbeidsmarkt te vinden.

Zij zijn onzichtbaar omdat onder andere gemeenten zich bij arbeidsparticipatie meer op mannelijke vluchtelingen dan op vrouwen richten. Op het moment dat de man een baan heeft gevonden, is het gezin niet langer uitkeringsgerechtigd en verliest de gemeente ook de vrouw uit het oog. 

E-magazines 

Lees hier onze nieuwsbrief van november 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.