KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Slotbijeenkomst Kweekvijvertraject
Woensdag, 18 December 2019 om 18:30u

U bent van harte welkom!
Het jaar 2019 was een heel bijzonder jaar. Het animo voor de eerste kweekvijver was overweldigend. Om niemand te hoeven teleurstellen hebben we snel nog een traject opgestart. Dit tweede traject had minder de nadruk op politieke ambities, waardoor het tevens interessant was voor vrouwen met andere ambities. Dit op verzoek van de vrouwen zelf.

Programma
18.30 Inloop
19.00 Opening door FAM! directeur Annick Teeuwen
19.15 Bijdrage wethouder Anget Mestrom
19.30 Workshop “Spreken als Obama” door Ilona Eichhorn
20.30 Bijdrage Stynke Douma als oud deelnemer met aansluitend uitreiking
20.45 Marianne Smitsmans, wethouder en locoburgemeester Roermond
         “Is dat nou zo nodig? Meer vrouwen in de politiek?”
20.55 Certificaatuitreiking door Marianne Smitsmans
21.30 Afsluitende borrel

Locatie
Gemeentehuis Peel en Maas Wilhelminaplein 1, 5981 CC Panningen
Aanmelden is gratis, maar wel verplicht via info@famnetwerk.nl


Klik hier voor de uitnodiging
POPULAIR

Spreek je uit, durf op te staan en te onderhandelen. Lilianne Ploumen is nog geen minuut aan het woord en we hebben de eerste ‘to do’s’ al in onze broekzak. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FAM! en SMKK, met als thema ‘to do lijst voor vrouwenrechten’, is zij de hoofdspreker van de avond.

Marianne Smitsmans-Burhenne, wethouder van Roermond, houdt van het vertellen van verhalen en hoopt dat vrouwen daardoor geïnspireerd raken. ‘Om wethouders hangt het beeld van succes. Maar de weg ernaartoe is ook belangrijk: de dilemma’s en keuzes, successen en kansen. Ik wil vrouwen graag laten zien dat ik een vrouw ben als zij, dat zij hetzelfde kunnen bereiken.’

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Ze pleit al jaren voor een databank met deskundige vrouwen uit Limburg. Jammer dat het er nog niet is,’ zegt Marjanne Wassink. Als journalist en presentator brengt ze vrouwen en de media graag met elkaar in contact.


'Politiek is maar één mailtje van de burger verwijderd,' zegt Karin Straus, fractievoorzitter van VVD Limburg, en vrouwen mogen haar altijd benaderen. Politiek was zeker iets waar Karin Straus wat mee wilde doen, later.

 

 

‘Op persoonlijke titel deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten vind ik een uitdaging,’ zegt Gedeputeerde Carla Brugman.

 

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.