VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Leon Lokkart, 'Feminien leiderschap is het antwoord op leiderschap in veranderende tijden'.


Een artikel waarmee de effectiviteit van feminien en masculien leiderschap in organisaties nader beschouwd wordt. Een onderwerp dat scherpe afbakening vraagt over waarover je het eigenlijk hebt.

Dit essay gaat in beginsel over het verschil tussen femininiteit en masculiniteit in relatie tot gewenst leiderschap in veranderende tijden. Niet over het verschil tussen de sexen.

De eeuwige tegenstelling tussen mannen en vrouwen.


In een rondgang langs ervaringen, ideeën, literatuur en gedachten blijkt een éénduidig bewijs van de stelling in de titel van dit artikel allerminst eenvoudig.

Het definiëren van feminiene en masculiene waarden vormt het uitgangspunt van waaruit in dit essay naar de effectiviteit van feminien en masculien leiderschap, in veranderende tijden, gekeken wordt.

In de sterk veranderende, onder crises lijdende, maatschappij waarin we leven lijkt de roep om feminien leiderschap groter dan ooit.

Hierbij afgaande op de kwaliteiten die nodig zijn om de huidige veranderingen het hoofd te kunnen bieden. Kwaliteiten die gebaseerd zijn op feminiene waarden. Waarmee feminien leiderschap een voorsprong heeft in effectiviteit op masculiniteit.

De, niet specifiek geslachtsgebonden, nieuwe paradigma’s over leiderschap in crisis zijn uitgesproken feminien. Empowerment, samenwerking, diversiteit, ethiek en bescheidenheid spelen hier een heel belangrijke rol.

Lees meer >>>>


Lees hier het essayPOPULAIR

Op 7 maart organiseren wij het event 'Zien ze wel hoe goed je bent?' in samenwerking met SMKK. Een dag waar we vrouwen in hun kracht zetten.
#loonkloof #gendergelijkheid #internationalevrouwendag


Een interactieve training over 'HET ONTWIKKELEN VAN EEN GROEIMINDSET'. Ingeborg vertelt over het belang van mindset in het dagelijkse leven, bij het ondernemen én bij het zichtbaar worden in de media. Aan de hand van eigen ervaringen (inclusief bloopers) neemt Ingeborg deelnemers stap-voor-stap mee in het ontwikkelen van een zogenaamde groeimindset.

Ondanks stereotyperingen over jonge moeders en moeilijkheden die zij ervaren, toont Marijke aan dat jonge moeders verantwoordelijkheid nemen. Ze schetst het beeld van zorgzame moeders, betrokken medewerkers en gemotiveerde studenten, die kinderopvang regelen met (groot)ouders en vrienden wanneer ze werken of studeren.

Antropoloog en bestuurslid van FAM!, Marijke Sniekers.

De samenleving houdt geen rekening met jonge moeders, dat is het grootste probleem voor jonge moeders. Een blik in de kinderwagen. Een blik op de jonge vrouw ernaast. En dan de opmerking: ‘Is die van jou? Jij bent er vroeg bij zeg’.

Spreek je uit, durf op te staan en te onderhandelen. Lilianne Ploumen is nog geen minuut aan het woord en we hebben de eerste ‘to do’s’ al in onze broekzak. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FAM! en SMKK, met als thema ‘to do lijst voor vrouwenrechten’, is zij de hoofdspreker van de avond.

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.