KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Laatste bijeenkomst van de eerste groep van het kweekvijvertraject MVIP in 2019

Afgelopen week was alweer de laatste inhoudelijke bijeenkomst voor de deelneemsters van het eerste kweekvijvertraject van dit jaar. Elisa Hoeijmakers startte met de workshop over ‘Ethiek en populisme’. Als politica heb je misschien wel meer dan ooit te maken met meningen die van dag tot dag kunnen verschillen. Hoe blijf je dichtbij jezelf én blijf je toch in verbinding staan met je kiezers? Wanneer ontstaat populisme en hoe ga je ermee om? Het was een heel interessante workshop die veel duidelijkheid verschafte.
Na de pauze was het woord aan Heidy Amory. Wat is er nodig om je goed te kunnen profileren op de sociale media? Wat moet je weten, waar moet je op letten en hoe zet je het op de meest efficiënte manier in?

Voor de deelneemsters staat er nog een afsluitende bijeenkomst op de planning met de uitreiking van het certificaat en het magazine waarin zij zich zichzelf als politica profileren. Als gastspreker tijdens deze bijeenkomst zal Ilona Eichhorn de workshop ‘Spreken als Obama’ presenteren. Grote sprekers als Obama, Martin Luther King en Thatcher gebruiken allemaal dezelfde retorische technieken. Als je deze technieken kent, kan iedereen binnen een uur spreken als Obama. Het resultaat van deze bijeenkomst is een historische speech.

We kijken weer terug op een fantastisch kweekvijvertraject met een geweldige groep vrouwen. Volgend jaar starten we met een vervolgtraject voor alle deelneemsters van onze kweekvijverbijeenkomsten van de afgelopen jaren.
Van Ingeborg Dijkstra kregen de deelnemers nog een leuke gepersonaliseerde attentie als dank voor de fijne tijd die we met elkaar gehad hebben. 


POPULAIR

Spreek je uit, durf op te staan en te onderhandelen. Lilianne Ploumen is nog geen minuut aan het woord en we hebben de eerste ‘to do’s’ al in onze broekzak. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FAM! en SMKK, met als thema ‘to do lijst voor vrouwenrechten’, is zij de hoofdspreker van de avond.

Marianne Smitsmans-Burhenne, wethouder van Roermond, houdt van het vertellen van verhalen en hoopt dat vrouwen daardoor geïnspireerd raken. ‘Om wethouders hangt het beeld van succes. Maar de weg ernaartoe is ook belangrijk: de dilemma’s en keuzes, successen en kansen. Ik wil vrouwen graag laten zien dat ik een vrouw ben als zij, dat zij hetzelfde kunnen bereiken.’

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Ze pleit al jaren voor een databank met deskundige vrouwen uit Limburg. Jammer dat het er nog niet is,’ zegt Marjanne Wassink. Als journalist en presentator brengt ze vrouwen en de media graag met elkaar in contact.


'Politiek is maar één mailtje van de burger verwijderd,' zegt Karin Straus, fractievoorzitter van VVD Limburg, en vrouwen mogen haar altijd benaderen. Politiek was zeker iets waar Karin Straus wat mee wilde doen, later.

 

 

‘Op persoonlijke titel deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten vind ik een uitdaging,’ zegt Gedeputeerde Carla Brugman.

 

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.