KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Laatste bijeenkomst van de eerste groep van het kweekvijvertraject MVIP in 2019

Afgelopen week was alweer de laatste inhoudelijke bijeenkomst voor de deelneemsters van het eerste kweekvijvertraject van dit jaar. Elisa Hoeijmakers startte met de workshop over ‘Ethiek en populisme’. Als politica heb je misschien wel meer dan ooit te maken met meningen die van dag tot dag kunnen verschillen. Hoe blijf je dichtbij jezelf én blijf je toch in verbinding staan met je kiezers? Wanneer ontstaat populisme en hoe ga je ermee om? Het was een heel interessante workshop die veel duidelijkheid verschafte.
Na de pauze was het woord aan Heidy Amory. Wat is er nodig om je goed te kunnen profileren op de sociale media? Wat moet je weten, waar moet je op letten en hoe zet je het op de meest efficiënte manier in?

Voor de deelneemsters staat er nog een afsluitende bijeenkomst op de planning met de uitreiking van het certificaat en het magazine waarin zij zich zichzelf als politica profileren. Als gastspreker tijdens deze bijeenkomst zal Ilona Eichhorn de workshop ‘Spreken als Obama’ presenteren. Grote sprekers als Obama, Martin Luther King en Thatcher gebruiken allemaal dezelfde retorische technieken. Als je deze technieken kent, kan iedereen binnen een uur spreken als Obama. Het resultaat van deze bijeenkomst is een historische speech.

We kijken weer terug op een fantastisch kweekvijvertraject met een geweldige groep vrouwen. Volgend jaar starten we met een vervolgtraject voor alle deelneemsters van onze kweekvijverbijeenkomsten van de afgelopen jaren.
Van Ingeborg Dijkstra kregen de deelnemers nog een leuke gepersonaliseerde attentie als dank voor de fijne tijd die we met elkaar gehad hebben. 


POPULAIR

'Politiek is maar één mailtje van de burger verwijderd,' zegt Karin Straus, fractievoorzitter van VVD Limburg, en vrouwen mogen haar altijd benaderen. Politiek was zeker iets waar Karin Straus wat mee wilde doen, later.

‘Mijn moeder was geabonneerd op de stukken van de gemeenteraad. In de jaren zeventig had de gemeente Melick-Herkenbosch al lokale televisie en als ik van sporten of muziek thuiskwam, zat mijn moeder te kijken met de paperassen op haar schoot.
Ik kende sommige mensen op de tv, onze buurman was een van de wethouders. Het fascineerde me dat daar mensen met elkaar aan het praten waren over de toekomst van het dorp. Ik vond het machtig interessant.’

 

 

Op 30 oktober was het weer aan Ilona Eichhorn om de deelneemsters van het tweede kweekvijvertraject te trainen in het bewust beïnvloeden. Eén van de eerste vragen was: wanneer is het beïnvloeden en wanneer is het manipuleren?
Gelijk hebben is belangrijk, maar gelijk krijgen is een kunst. Een training met praktische tips, trucs en technieken om anderen mee te nemen in jouw visie. Door inzicht in het mensenbrein werd overtuigen grijpbaar. Is jouw waarheid wel de waarheid, of kun je door goed luisteren naar de ander wellicht tot andere inzichten komen?

 

‘Op persoonlijke titel deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten vind ik een uitdaging,’ zegt Gedeputeerde Carla Brugman.

Zij werd door de formateurs benaderd of zij in dit extraparlementaire college het groene geluid wilde laten horen. Na een aantal gesprekken heeft ze ingestemd. ‘Dat groene geluid wil ik graag laten horen. En het gaat heel goed. Dit college is veel bestuurlijker, minder politiek.’

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.