VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

KWEEKVIJVERTRAJECT 2021

Zaterdag, 29 Mei 2021 om 09:30u

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.
Op 14 april organiseren we een informatieve online bijeenkomst waarbij oud deelnemers aan het woord komen en nieuwe deelnemers geïnformeerd zullen worden. Met ook een workshop van Ilona Eichhorn, verhalen uit de praktijk en bestuurders aan het woord. Naast bekende gezichten hopen we natuurlijk ook weer nieuwe mensen te leren kennen.

De kweekvijvertrajecten kenmerken zich door gezellige, informatieve en laagdrempelige bijeenkomsten waar in een veilige omgeving wordt gewerkt. Er wordt gewerkt aan het krachtiger en efficiënter inzetten van ieders kwaliteiten. Veel deelnemers hebben in het verleden aangegeven dat deze bijeenkomsten niet alleen heel zinvol zijn voor een politieke carrière, maar ook in de dagelijkse praktijk heel goed toepasbaar zijn.

Het kweekvijvertraject vindt plaats op drie zaterdagen. Deze dagen (29 mei en 12- en 19 juni van 9.30u tot 16.30u) gaan we in Roermond met elkaar aan de slag. We starten met een training van Ilona waarna we gaan oefenen in de praktijk. Ervaren politica sluiten aan en informeren de deelnemers over diverse thema’s die belangrijk zijn als je politiek actief wilt worden of een volgende stap in je politieke carrière wilt zetten. De netwerken die tijdens dit traject ontstaan, maken ook dat na deze bijeenkomsten vrouwen elkaar weten te vinden en waar nodig van elkaar kunnen leren en elkaar versterken.

Kosten € 150,- voor het hele traject inclusief lunch. (Inschrijving is pas definitief nadat bekend is of de bijeenkomsten door kunnen gaan i.v.m. Covid. Mocht dit niet mogelijk zijn vervalt de betalingsverplichting)

Voor aanmelden en meer informatie info@famnetwerk.nl

>>> klik hier voor ervaringen van voormalige deelnemers van ons kweekvijvertraject


#mvip #meervrouwenindepolitiek

 

 
POPULAIR

Hoe word je van schoonheidsspecialiste wethouder? Volgens Claudia Ponjee (49) is dat een kwestie van de lat hoog leggen, veel ambitie hebben en geen genoegen nemen met minder. En je moet natuurlijk ook wel een heleboel met politiek hebben en graag goed willen doen voor mensen. De kersverse – ze werd aangesteld op de 11e van de 11e afgelopen jaar – wethouder Leefbaarheid van de Limburgse gemeente Bergen vertelt over haar job, haar pad er naartoe, wat politiek zo leuk maakt en hoe ze de toekomst ziet… en ze heeft nog een mooie boodschap!

Verkiezingen 17 maart 2021 - Campagne STEM NIET??? Natuurlijk gaan we wél stemmen! Alles om ons heen is politiek. De zorg, het onderwijs, onze veiligheid, het openbaar vervoer, het aantal huizen die gebouwd mogen worden etc. Hierover maakt de politiek beslissingen. Beslissingen die worden genomen in Den Haag. Over ons. Laten we er voor zorgen dat onze Limburgse stem ook in Den Haag gehoord wordt. 

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

Met vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar, een echtgenoot met een eigen bedrijf en een functie als Statenlid bij Provincie Limburg moeten er dagelijks heel wat bordjes draaiend gehouden worden. De combinatie van werken, privé en een gezin is best lastig, maar Marlou Absil uit Helden koos er heel bewust voor. Haar motto is dan ook: het maakt niet uit wat je kiest, als je er maar voor 100% achterstaat. Een artikel over bewuste keuzes, haar comeback in de politiek, gelijkwaardigheid en me-time…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.