VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

KWEEKVIJVERTRAJECT 2021

Zaterdag, 29 Mei 2021 om 09:30u

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.
Op 14 april organiseren we een informatieve online bijeenkomst waarbij oud deelnemers aan het woord komen en nieuwe deelnemers geïnformeerd zullen worden. Met ook een workshop van Ilona Eichhorn, verhalen uit de praktijk en bestuurders aan het woord. Naast bekende gezichten hopen we natuurlijk ook weer nieuwe mensen te leren kennen.

De kweekvijvertrajecten kenmerken zich door gezellige, informatieve en laagdrempelige bijeenkomsten waar in een veilige omgeving wordt gewerkt. Er wordt gewerkt aan het krachtiger en efficiënter inzetten van ieders kwaliteiten. Veel deelnemers hebben in het verleden aangegeven dat deze bijeenkomsten niet alleen heel zinvol zijn voor een politieke carrière, maar ook in de dagelijkse praktijk heel goed toepasbaar zijn.

Het kweekvijvertraject vindt plaats op drie zaterdagen. Deze dagen (29 mei en 12- en 19 juni van 9.30u tot 16.30u) gaan we in Roermond met elkaar aan de slag. We starten met een training van Ilona waarna we gaan oefenen in de praktijk. Ervaren politica sluiten aan en informeren de deelnemers over diverse thema’s die belangrijk zijn als je politiek actief wilt worden of een volgende stap in je politieke carrière wilt zetten. De netwerken die tijdens dit traject ontstaan, maken ook dat na deze bijeenkomsten vrouwen elkaar weten te vinden en waar nodig van elkaar kunnen leren en elkaar versterken.

Kosten € 150,- voor het hele traject inclusief lunch. (Inschrijving is pas definitief nadat bekend is of de bijeenkomsten door kunnen gaan i.v.m. Covid. Mocht dit niet mogelijk zijn vervalt de betalingsverplichting)

Voor aanmelden en meer informatie info@famnetwerk.nl

>>> klik hier voor ervaringen van voormalige deelnemers van ons kweekvijvertraject


#mvip #meervrouwenindepolitiek

 

 
POPULAIR

Positief staat ze in het leven. Maar dat betekent niet dat ze het soms niet zwaar had. Lisette Janssens heeft heel wat – zoals ze het zelf zegt – heuveltjes en drempeltjes moeten nemen om te zijn waar ze nu is. De Roermondse heeft na een scheiding haar twee kinderen alleen opgevoed en verloor buiten haar schuld vele banen. Hoeveel pech kun je hebben, dacht ze vaker. Toch bleef ze altijd maar doorgaan. Nu is haar leven op orde, heeft ze een lieve vriend, is ze in het bezit van een fijne, vaste baan, helpt ze anderen met hun financiën en er is nog iets met een wens op haar bucketlist, die totaal niet voor de hand ligt. Lezen dus…

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

Een gesprek of traject met een coach kan helend werken. Dat heeft Dyonne Heijnen (45) uit Nederweert een aantal jaren geleden zelf ervaren. Ze was juriste en zat gevangen in een burn-out. Een paar jaar later raakte ze opnieuw overspannen door te hard en te veel werken en geen nee te durven zeggen.
De eerste vraag van haar coach in die tijd zal Dyonne altijd bijblijven en stiekem gebruikt ze hem zelf ook geregeld: Wat wil jij nu eigenlijk? De vraag was zo confronterend dat ze uren en uren huilde, maar van daaruit ging er wel binnen in haar een vuurtje branden. Ze ging op zoek naar wat ze écht wil in haar leven en waar ze intens happy van wordt. En dat heeft ze gevonden…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.