KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Hoe sta ik de Media te woord? Een terugblik op de Kweekvijverbijeenkomst van zaterdag 7 september

De dag begon met het omgooien van het programma. Door ziekte kon het oorspronkelijke programma, ‘Nieuwe rollen in de politiek: volksvertegenwoordiger en de omgevingswet’ met Weike Medendorp, niet doorgaan. Deze houden de deelnemers nog te goed. Maar niet getreurd, de extra lange media training die hiervoor in de plaats kwam bleek een groot succes. 

Marjanne Wassink ging met de deelnemers aan de slag, en dat hebben ze geweten. Het was hard werken, oefenen, oefenen en oefenen. Met heel veel informatie, feedback, do’s, don’ts, tips & trics werd het een hele leerzame ochtend.

De veiligheid binnen de groep maakt dat het prettig is om met en van elkaar te leren. Het is niet erg om fouten te maken. De positieve feedback helpt je verder. De deelnemende vrouwen zijn duidelijk enthousiast en gaan zelfs na het Kweekvijvertraject verder als een netwerk. Dit idee ontstond spontaan toen deelnemer Greet Noorda met de vraag kwam of er behoefte is om eens bij elkaar te gaan zitten en te gaan kijken hoe we samen vrouwenzaken kunnen gaan oppakken. SMKK en Stichting FAM! juichen dit meer dan toe en zullen dit voor de vrouwen gaan faciliteren. De kweekvijver gaat hierbij verder dan alleen de politiek.


Ingeborg Dijkstra, inmiddels een bekende in de media, kwam met het voorstel om haar ervaringen en haar inspanningen om in de media te komen met de groep te delen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Doordat het oorspronkelijke programma gedeeltelijk niet door ging, gaan we dit nu combineren in de vorm van een extra bijeenkomst waarbij zowel Weike Medendorp als Ingeborg Dijkstra hun verhaal gaan doen. 

FAM! en SMKK organiseren deze bijeenkomsten al enkele jaren. Ook in 2020 gaan we hiermee verder en worden er ook vervolgtrajecten voor de gevorderden opgezet. Heb je interesse of ideeën, laat het ons weten via hamory@famnetwerk.nl.

 

POPULAIR

De TO DO LIJST voor VROUWENRECHTEN

FAM! en SMKK nodigen jullie van harte uit voor de nieuwjaarsontvangst op 17 januari 2020 in Foroxity Filmarena in Roermond, inloop vanaf 17.30u. We zijn trots op om als gastspreker Lilianne Ploumen te mogen verwelkomen. Tweede Kamerlid PvdA, oprichter SheDecides, voormalig minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking.

 

M A A K  H E T  O N M O G E L I J K E  M O G E L I J K

In het kader van de internationale dag van geweld tegen vrouwen organiseren SMKK en PPD Limburg samen met de Landelijke Werkgroep Mudawannah en FAM! deze bijeenkomst.

 

U bent van harte welkom!
Het jaar 2019 was een heel bijzonder jaar. Het animo voor de eerste kweekvijver was overweldigend. Om niemand te hoeven teleurstellen hebben we snel nog een traject opgestart. Dit tweede traject had minder de nadruk op politieke ambities, waardoor het tevens interessant was voor vrouwen met andere ambities. Dit op verzoek van de vrouwen zelf.

'Politiek is maar één mailtje van de burger verwijderd,' zegt Karin Straus, fractievoorzitter van VVD Limburg, en vrouwen mogen haar altijd benaderen. Politiek was zeker iets waar Karin Straus wat mee wilde doen, later.

‘Mijn moeder was geabonneerd op de stukken van de gemeenteraad. In de jaren zeventig had de gemeente Melick-Herkenbosch al lokale televisie en als ik van sporten of muziek thuiskwam, zat mijn moeder te kijken met de paperassen op haar schoot.
Ik kende sommige mensen op de tv, onze buurman was een van de wethouders. Het fascineerde me dat daar mensen met elkaar aan het praten waren over de toekomst van het dorp. Ik vond het machtig interessant.’

 

 

‘Op persoonlijke titel deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten vind ik een uitdaging,’ zegt Gedeputeerde Carla Brugman.

Zij werd door de formateurs benaderd of zij in dit extraparlementaire college het groene geluid wilde laten horen. Na een aantal gesprekken heeft ze ingestemd. ‘Dat groene geluid wil ik graag laten horen. En het gaat heel goed. Dit college is veel bestuurlijker, minder politiek.’

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.