KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Hoe sta ik de Media te woord? Een terugblik op de Kweekvijverbijeenkomst van zaterdag 7 september

De dag begon met het omgooien van het programma. Door ziekte kon het oorspronkelijke programma, ‘Nieuwe rollen in de politiek: volksvertegenwoordiger en de omgevingswet’ met Weike Medendorp, niet doorgaan. Deze houden de deelnemers nog te goed. Maar niet getreurd, de extra lange media training die hiervoor in de plaats kwam bleek een groot succes. 

Marjanne Wassink ging met de deelnemers aan de slag, en dat hebben ze geweten. Het was hard werken, oefenen, oefenen en oefenen. Met heel veel informatie, feedback, do’s, don’ts, tips & trics werd het een hele leerzame ochtend.

De veiligheid binnen de groep maakt dat het prettig is om met en van elkaar te leren. Het is niet erg om fouten te maken. De positieve feedback helpt je verder. De deelnemende vrouwen zijn duidelijk enthousiast en gaan zelfs na het Kweekvijvertraject verder als een netwerk. Dit idee ontstond spontaan toen deelnemer Greet Noorda met de vraag kwam of er behoefte is om eens bij elkaar te gaan zitten en te gaan kijken hoe we samen vrouwenzaken kunnen gaan oppakken. SMKK en Stichting FAM! juichen dit meer dan toe en zullen dit voor de vrouwen gaan faciliteren. De kweekvijver gaat hierbij verder dan alleen de politiek.


Ingeborg Dijkstra, inmiddels een bekende in de media, kwam met het voorstel om haar ervaringen en haar inspanningen om in de media te komen met de groep te delen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Doordat het oorspronkelijke programma gedeeltelijk niet door ging, gaan we dit nu combineren in de vorm van een extra bijeenkomst waarbij zowel Weike Medendorp als Ingeborg Dijkstra hun verhaal gaan doen. 

FAM! en SMKK organiseren deze bijeenkomsten al enkele jaren. Ook in 2020 gaan we hiermee verder en worden er ook vervolgtrajecten voor de gevorderden opgezet. Heb je interesse of ideeën, laat het ons weten via hamory@famnetwerk.nl.

 

POPULAIR

Samen kleur geven aan water.
Gastspreekster Elian Vanderheijden, lid van het algemeen bestuur van het Waterschap, nam ons mee in de wereld van het water. Kennis en ervaringen over het Waterschap in het Nederlandse politieke bestel werden gedeeld. Elian wist de deelnemers te overtuigen van het belang van meer vrouwen en meer kleur in het bestuur van een waterschap. Enkele deelnemers werden zo enthousiast dat we niet uitsluiten dat we toekomstige bestuurders voor het waterschap hebben gekweekt.

11 oktober is het weer Internationale Coming Out Dag. Een dag om extra aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s. Het is nog steeds lastig voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen om uit de kast te komen.

Een relaxmiddag voor werkende vrouwelijke mantelzorgers. Ben je een werkende vrouwelijke mantelzorger die zich vrijwillig langer dan drie maanden inzet voor een ouder, partner, kind, familielid of een andere naaste? Of ken je een mantelzorgster waarvan je vindt dat zij het verdient om tijdens een relaxmiddag in het zonnetje gezet te worden? 

Op 18 september waren we met onze twee kweekvijvergroepen te gast bij statenlid Karin Straus in het Gouvernement te Maastricht. Deze bijeenkomst is een onderdeel van ons kweekvijvertraject Meer vrouwen in de politiek, die stichting FAM! in samenwerking met Stichting Meer Kleur en Kwaliteit organiseert. Deze keer met extra ondersteuning van de directeur van COC Limburg Tamara van Bogaert, die op professionele wijze de bijeenkomst visueel heeft samengevat.

De vierde editie van magazine Doen! is uit. Vol verhalen over jonge nieuwkomers die toegerust en empowered worden om hun talenten in Nederland in te zetten en op een duurzame manier werk te vinden. Met in deze editie speciale aandacht voor de vrouwelijke nieuwkomer en een interview met Heidy Amory, projectleider FAM Netwerk.

 

De dag begon met het omgooien van het programma. Door ziekte kon het oorspronkelijke programma, ‘Nieuwe rollen in de politiek: volksvertegenwoordiger en de omgevingswet’ met Weike Medendorp, niet doorgaan. Deze houden de deelnemers nog te goed. Maar niet getreurd, de extra lange media training die hiervoor in de plaats kwam bleek een groot succes. 

De kracht van het verschil

Netwerk Diversiteit Limburg organiseert in samenwerking met Diversiteit in Bedrijf een Charterbijeenkomst met als thema ‘De Kracht van het verschil’ voor ondertekenaars van het Charter Diversiteit en voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ‘diversiteit op de werkvloer’.

 

Debatteren kun je leren!
En dat hebben de deelnemers tijdens de laatste kweekvijverdag voor de zomervakantie onder begeleiding van Ilona Eichhorn geleerd. Probeer niet de tegenstander te overtuigen, maar juist het publiek, begin met een probleem en sluit af met een stelling.
Aleida Berghorst leerde de deelnemers hoe het bij de Provincie werkt. Een sprankelend verhaal ondanks de toch een beetje saaie kost. In september gaan we weer verder. Gezien het animo en enthousiasme wellicht nog met een derde groep.

E-magazines 

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.