VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Hoe sta ik de Media te woord? Een terugblik op de Kweekvijverbijeenkomst van zaterdag 7 september


De dag begon met het omgooien van het programma. Door ziekte kon het oorspronkelijke programma, ‘Nieuwe rollen in de politiek: volksvertegenwoordiger en de omgevingswet’ met Weike Medendorp, niet doorgaan. Deze houden de deelnemers nog te goed. Maar niet getreurd, de extra lange media training die hiervoor in de plaats kwam bleek een groot succes. 

Marjanne Wassink ging met de deelnemers aan de slag, en dat hebben ze geweten. Het was hard werken, oefenen, oefenen en oefenen. Met heel veel informatie, feedback, do’s, don’ts, tips & trics werd het een hele leerzame ochtend.

De veiligheid binnen de groep maakt dat het prettig is om met en van elkaar te leren. Het is niet erg om fouten te maken. De positieve feedback helpt je verder. De deelnemende vrouwen zijn duidelijk enthousiast en gaan zelfs na het Kweekvijvertraject verder als een netwerk. Dit idee ontstond spontaan toen deelnemer Greet Noorda met de vraag kwam of er behoefte is om eens bij elkaar te gaan zitten en te gaan kijken hoe we samen vrouwenzaken kunnen gaan oppakken. SMKK en Stichting FAM! juichen dit meer dan toe en zullen dit voor de vrouwen gaan faciliteren. De kweekvijver gaat hierbij verder dan alleen de politiek.


Ingeborg Dijkstra, inmiddels een bekende in de media, kwam met het voorstel om haar ervaringen en haar inspanningen om in de media te komen met de groep te delen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Doordat het oorspronkelijke programma gedeeltelijk niet door ging, gaan we dit nu combineren in de vorm van een extra bijeenkomst waarbij zowel Weike Medendorp als Ingeborg Dijkstra hun verhaal gaan doen. 

FAM! en SMKK organiseren deze bijeenkomsten al enkele jaren. Ook in 2020 gaan we hiermee verder en worden er ook vervolgtrajecten voor de gevorderden opgezet. Heb je interesse of ideeën, laat het ons weten via hamory@famnetwerk.nl.

 

POPULAIR

 

Haar stem klinkt als muziek in de oren. Toch is Kirsten Paulus absoluut geen nachtegaal, vertrouwde ze me toe. Als kleine meid van 8 jaar wist zij al dat ze nieuwslezeres wilde worden. Kleine Kirsten vertelde tijdens lange toiletbezoeken aan de wandtegeltjes het nieuws van die dag.

De ooit o zo verlegen bindster van bloemen is nu sinds jaar en dag een verbindster van mensen. Aangenaam: Agnes Stijnen. Overal waar je komt of kijkt, is de 60-jarige Melickse. Voor de camera, met een microfoon in de hand, als zelfstandig trouwambtenaar, als vrijwilliger bij Brownies & downieS, als lachyoga-coach.
En dan zijn we er nog niet. Ze vindt het heerlijk om mensen te verbinden. Of het nu in de echt is of tot pas geleden de gasten met uiteenlopende onderwerpen op de bank van Sjpek mit Eier. Dat is Agnes op haar best.

Onze nieuwsbrief is weer uit. Met tips van 'working moms', rolmodellen aan het woord, een interactieve workshop, het magazine over de Gezonde basisschool en meer.

>>> Lees hier de nieuwsbrief

Met een goede eerste indruk leg je de basis voor je loopbaan en creëer je kansen. Een (gratis) interactieve workshop, waarin je leert

- welke eerste indruk jij maakt
- hoe je op een juiste manier zichtbaar wordt
- hoe je serieus genomen wordt.

De gezondheidszorg is van oudsher op het mannenlichaam gebaseerd en vrouwen - maar ook mannen - ondervinden hier nadelen van. Want mannen en vrouwen hebben vele overeenkomsten, maar verschillen ook in vele opzichten van elkaar: biologisch, psychisch, sociaal en cultureel.

 


Als kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen.  Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren.

En nu in Corona tijd is dat een extra uitdaging! Productief thuiswerken, een liefdevolle moeder zijn en óók nog je relatie goed houden? In de reeks ‘Working moms’ geeft ze het woord aan inspirerende vrouwen.

Lees onderstaande interviews.

Fotograaf Anne van Zantwijk

In 2015 ging in Parkstad de Gezonde Basisschool van de Toekomst van start. Waar deze ontwikkeling aanvankelijk beperkt bleef tot de regio Parkstad, krijgt de opschaling in heel Limburg en zelfs buiten limburg nu steeds meer gestalte.


De landelijke aandacht komt ondermeer tot uiting in de directe betrokkenheid van de ministeries van VWS en OC&W.


Er is een onoverzichtelijke hoop aan informatie op ontelbaar verschillende websites en social media over hoe deze bizarre tijd het beste door te komen. Om hier een beetje structuur in aan te brengen, hierbij overzicht van gratis tips en ideeën.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.