VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Esther Houtappels-Piepers is sinds kort bestuurslid bij stichting FAM!


‘Beweeg!’ is voor Esther Houtappels het sleutelwoord.

Esther Houtappels-Piepers (51) is sinds kort bestuurslid bij stichting FAM!. Ze heeft naast haar drukke leven met veel beweging, letterlijk en figuurlijk, nog wel een gaatje in haar drukke agenda om in het bestuur zitting te nemen.


Betere balans werk en privé
De in Weert geboren, getogen en wonende meester in de rechten werkte 23 jaar in managementfuncties bij diverse lokale Rabobanken. In mei 2019 maakte ze de overstap naar de Kamer van Koophandel in Eindhoven en Utrecht in de functie van teammanager ondernemersadvies. Esther vertelt: “Tijdens de Kamer van Koophandel-periode kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad: afdelingshoofd Burgers en Bedrijven in het werkveld sociaal domein en economische ontwikkeling bij de gemeente Cranendonck. Hier ben ik onlangs gestart middenin de coronacrisis.”
Naast haar zoons en haar man Hans, zullen hun labrador en border terriër het ook niet erg vinden dat buitenmens Esther iets dichter bij huis is gaan werken. Beweeg, van stilstaan word je pas moe, is haar motto en wandelen in de natuur is haar grote hobby, dus de familie en honden staat nog heel wat wandelvertier te wachten.

Ruimte in agenda voor FAM! Netwerk
De bezige bij gaat het niet rustiger krijgen, maar kan werk en privé wel beter combineren nu ze flink wat reistijd effectief kan gebruiken. Naast haar werk is Esther ook bestuurslid en penningmeester bij IdemDita, een vrouwensociëteit van ongeveer 100 leden in Weert. Ook was ze tot voor kort lid van de Raad van Toezicht van het RICK, Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie in Weert. Door haar nieuwe functie bij de gemeente Cranendonck stopt Esther hier in verband met eventuele belangenverstrengeling. “RICK krijgt subsidie van de gemeente en ik zit in het toezichthoudend orgaan. Dat gaat natuurlijk niet samen.

Erg jammer want het is een mooie organisatie met een sterke missie.” Nu krijgt de Weertse dus wat ruimte in haar agenda… Via zittend bestuurslid Leon Lokkart kwam stichting FAM! op haar pad. Haar deelname aan de nieuwjaarsbijeenkomst, een vergadering en een brandingssessie hebben een zeer positieve indruk gegeven. “Wat ik in de huidige fase zeer interessant vind is om mee te denken over hoe we FAM! gaan positioneren, welke missie en doelgroep streven we na en hoe ziet die doelgroep van morgen eruit? Uitdagend om daar over mee te mogen denken en als bestuur overall toezicht te houden op de uitvoering van de missie.”

Zoveel mogelijk vrouwen in Limburg bereiken
Stichting FAM! houdt zich bezig met diversiteitsvraagstukken, met in het bijzonder gendergelijkwaardigheid. Esther vindt dit heel interessant en bovenal heel belangrijk. “Er staat al iets moois. Het trekt mij heel erg om hier verder aan te bouwen. Er nog meer beweging in te brengen. We willen zoveel mogelijk vrouwen in Limburg proberen te bereiken, om samen te werken aan een Limburg zonder genderkloof. Naast de subsidies van de provincie Limburg is het ook van belang dat er een andere geldstroom wordt gevonden en aangeboord. Bij RICK heb ik hiermee ervaring opgedaan.

Daar waren ze heel vindingrijk. Hierin kan ik echt een bijdrage leveren binnen FAM!. Ik wil iets toe kunnen voegen. Ik heb zin om met Annick, die superenthousiast is, en de andere enthousiaste teamleden en bestuursleden aan de slag te gaan om verder aan FAM! en haar netwerk te bouwen. Samen de schouders eronder zetten en samen de doelstellingen waarmaken.”POPULAIR

Over FAM!


FAM! Is een maatschappelijke organisatie die zich beweegt op het terrein van leefbaarheid en actief burgerschap, emancipatie, empowerment, diversiteit en (arbeids- sociaal maatschappelijke en politieke) participatie. Kernwoorden zijn verbinden, doorbreken en vernieuwen.

Er was eens… een bedrijfseconoom die na een aantal omzwervingen procesbegeleider werd in persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt wonderlijk, maar dat is het ook weer niet, heb ik me laten vertellen door Ilse Meelberghs uit Herkenbosch. Een bedrijfseconoom is namelijk van het geld en van de processen.
Fotocredit: Hans Stockmans

Interactieve & uitdagende cursus gedurende zes weken, met persoonlijke feedback.

Liefde voor taal en haar krantenhart heeft de 52-jarige Monique Parren gebracht waar ze nu is: dag- en avondchef bij De Limburger. Op 15- of 16-jarige leeftijd wist de van oorsprong Thornse al dat ze journalistiek zou gaan studeren.
De altijd nieuwsgierige, onderzoekende en ontdekkende Monique meldde zich daarom in 1985 met haar kersverse havodiploma bij de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Fotocredit: De Limburger

Als je Aleida Berghorst hoort praten over haar grote hobby koken – en dan met name over haar ´beruchte´ babi pangang – dan denk je dat ze de scepter zwaait in een keuken van een restaurant. Maar niets is minder waar. De 36-jarige inwoonster van Sittard heeft namelijk nog een veel grotere hobby en dat is de politiek.
Niet voor niets dus dat ze al bijna 17 jaar PvdA-lid is. En vanaf 2015 is Aleida Statenlid bij de provincie Limburg. Ook is zij adviseur bij de stichting Lezen en Schrijven, waar ze laaggeletterdheid aanpakken. De meester in de rechten is een bezige bij. Hoe houdt zij toch al die ballen in de lucht?

Onderhandelen is een belangrijke vaardigheid, in het bijzonder nu in de uitdagende economische periode die eraan zit te komen. FAM! en SMKK helpen jullie graag vooruit en bieden de cursus “Sterk Onderhandelen” aan, die al tijdens de Lock-down begint. Om zo de mogelijkheid te geven om je ook in deze tijd te blijven ontwikkelen. In het najaar wanneer de intelligente lock-down (hopelijk) voorbij is, gaan we fysiek bij elkaar komen voor een grand finale op 19 september in Roermond. Bepaal zelf plaats en tijd voor je cursus, het voordeel van online leren!

De nieuwste inzichten worden gedeeld en op interactieve wijze krijgen de deelnemers praktische tips, technieken en trucs om de ander mee te krijgen. De cursus start online met een speciaal ontwikkelde app waarin je 12 weken iedere twee weken een challenge krijgt. Een challenge bestaat uit een pakkende intro video met een techniek. De deelnemers nemen vervolgens een kort filmpje van zichzelf op. Ilona Eichhorn van Debat.nl geeft persoonlijke feedback op je filmpje, om zo de vaardigheden verder te kunnen versterken. Bepaal zelf plaats en tijd voor je cursus, het voordeel van online leren!

 

Er is een onoverzichtelijke hoop aan informatie op ontelbaar verschillende websites en social media over hoe deze bizarre tijd het beste door te komen. Om hier een beetje structuur in aan te brengen, hierbij overzicht van gratis tips en ideeën.

We verzamelen tips en informatie om ouders te helpen om hun kinderen bezig te houden. Thuiswerken, de kinderen bezig houden en ook nog onderwijs geven, het is een hele uitdaging. Wie heeft er nog handige tips over onderwijs, knutselen etc. Laat het ons alsjeblieft weten dan voegen wij dit bij elkaar en kunnen we het gaan delen met iedereen. #coronahulp #voorouders #famnetwerk

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.