VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Elly van den Heuvel: Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik anderen kan helpen


Een bezige bij is er niets bij… Elly van den Heuvel uit Heythuysen combineert op dit moment maar liefst vier jobs – een daarvan is coach/counselor, daarnaast is ze oppasoma voor haar 1-jarige kleindochtertje en leeft zich uit met Zumba in de woonkamer. En dat terwijl zij niet altijd in was voor een dansje. Haar jeugd was niet echt een meisjesboek en de zogenaamde prinsen op het witte paard maakten haar leven er niet leuker op, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Toch krabbelde Elly op, straalt ze als nooit tevoren en doet ze dat wat ze het liefste doet: zorgen dat mensen zich weer happy voelen. Lees verder over een rolmodel pur sang.


Opkrabbelen en weer doorgaan
Ambitie daar zat de 56-jarige van oorsprong Brabantse vol mee. Met haar ex-man runde ze een bedrijf in klein transport. Elly’s droom was het om dit uit te bouwen tot een distributiecentrum. Ook wilde ze altijd een eigen kledingzaak bestieren. Beide dromen zijn niet uitgekomen. En ook haar huwelijk strandde. “Opkrabbelen en weer doorgaan dus. Totdat ik zelf alles weer op een rijtje had – daar ging veel energie in zitten – pakte ik poetswerk aan waar ik maar kon. Want er moest hoe dan ook geld binnenkomen. Voor mezelf maar ook voor mijn dochter en zoon. Een concullega in de zorg vroeg me of ik haar baan als interieurverzorger wilde overnemen bij FAM! Netwerk. Een gouden tip, blijkt achteraf. Met Heidy Amory had en heb ik een goede klik. Onze gesprekken waren waardevol en ook aan haar tips over bijvoorbeeld social media heb ik nog steeds iets.”

Me richten op geluk
Via FAM! Netwerk nam Elly vervolgens deel aan de training Huiselijk Geweld. Zij wil als coach ook die vrouwen ondersteunen om ze een veilige toekomst te bieden. Na de training is zij gevraagd of ze vrouwen van buitenlandse afkomst, die meer willen participeren in de maatschappij, wilde coachen voor Maximina. Elly begeleidde hen en hielp de vrouwen hun doelen te verwezenlijken. “Ze begonnen heel onzeker en bloeiden helemaal op. Mooi om te zien. Dat geeft me veel voldoening. Mijn eigen kracht, het werk bij FAM!, de gesprekken met Heidy en het coachen van de vrouwen bij Maximina hebben me enorm gestimuleerd om verder te gaan en mijn leven weer op te pakken. Me te richten op mijn geluk én het geluk van anderen. Ik vind het erg fijn om mensen een luisterend oor te bieden, te helpen, handvatten te geven, zodat ze weer verder kunnen. Sterker dan ooit. Net als ikzelf. Dat gun ik anderen ook.”

Lovetobeyou
De inwoonster van Heythuysen kan niet stilzitten. Ze heeft al 11 jaar een bedrijf als allround nagelstyliste en is 7 jaar ZZP’er in de zorg, waarbij ze veelal oudere dementerende mensen verzorgt en begeleidt. Maar dan zijn we er nog niet. Ze is daarnaast consulente bij een hulplijn en is nu bezig met het opzetten van een bedrijf tot coach/counselor: Lovetobeyou. “Ik vertel het niet graag, maar in mijn jeugd heb ik liefde, aandacht en veiligheid gemist. Zo jong als ik was, was ik al de steun en toeverlaat voor mijn familie en omgeving. En zorgde voor hen zo goed als het ging. Niet voor niets misschien dat ik vanaf toen wist wat mijn levensmissie is: mensen helpen en begeleiden naar een gelukkiger leven. Al mijn ervaringen – ook die van mijn relaties die niet goed liepen en de blokkades die deze bij mij teweegbrachten – neem ik met me mee. En komen heel goed van pas in mijn dagelijkse werk als coach.”

Een praktijk vol met cliënten
Op de vraag hoe haar leven eruitziet over 10 jaar, is Elly heel duidelijk. “Ik leef vandaag. En over 10 jaar heb ik nog ongeveer hetzelfde leven als nu. Ik geniet dan nog steeds van heel veel dingen zoals muziek, dansen, uit eten, wandelen, shoppen. En bovenal van mijn kinderen en kleinkinderen. Hopelijk heb ik tegen die tijd een praktijk vol cliënten. Mensen die ik stuk voor stuk begeleid naar een een leven vol zelfvertrouwen, zodat ze hun toekomst tegemoet lachen. En ja, ik sta nergens versteld van, dus misschien heb ik dan nog wel heel andere ambities waar ik nu nog geen weet van heb.”

Anderen zien groeien
Elly bleef geloven in haar eigen kracht en met veel doorzettingsvermogen staat ze waar ze nu staat. Een glimlach op haar gezicht is daarom nooit ver weg. Maar als ze alleen al denkt aan haar kleinkind en kinderen dan breekt de lach volledig door. Een andere grote passie is dansen. “Als ik dans, ben ik compleet in een andere wereld. Het is heerlijk om te doen. Waar ik ook enorm van geniet is mensen helpen en begeleiden en hen dan gelukkig zien. Of dat ze een bepaald inzicht krijgen, waar ze veel aan hebben. Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik anderen kan helpen en daardoor zie groeien.”

Geschreven door Sylvia BeugelsdijkPOPULAIR

Voer jij thuis een gesprek over wie welke taken op zich neemt in het huishouden?
Vreneli Stadelmaier geeft tips over taakverdeling en eerlijk verdelen. Een handig document is het Keukentafelplan, een document waarmee je kunt komen tot een eerlijke taakverdeling die recht doet aan alle wensen en verlangens van beide partners. 

Mijn naam is Bas Janse en ik woon samen met mijn vriendin in het prachtige Voorburg, ik ben 40 jaar jong en werk momenteel als coördinator van een helpdesk. Ik ben niet getrouwd, maar wel samenwonend met een geregistreerd partnerschap en heb geen kinderen, nog niet. De wens is er zeker.

Zodra je het woord Kunstmatige Intelligentie leest haak je waarschijnlijk al af. Totaal niet iets waar je mee bezig bent. Maar dat zou het wel moeten zijn. Waarom? Omdat het heel veel invloed heeft op je dagelijkse leven èn omdat het ongelijkheid versterkt, terwijl wij nu juist die gender gap willen dichten. 

Het leven is niet maakbaar, je hebt niet altijd alles in de hand. Fouten maken hoort bij het leven. Van fouten kun je veel leren. Vreneli geeft tips, doe er je voordeel mee.

Wil jij leren hoe jij professioneel digitaal kunt presenteren? Volg dan deze e-learning van Devotion Training. Start samen met een groep enthousiaste vrouwen en deel zelf jouw tijd in. Word een ster in digitaal presenteren!

 

Positief staat ze in het leven. Maar dat betekent niet dat ze het soms niet zwaar had. Lisette Janssens heeft heel wat – zoals ze het zelf zegt – heuveltjes en drempeltjes moeten nemen om te zijn waar ze nu is. De Roermondse heeft na een scheiding haar twee kinderen alleen opgevoed en verloor buiten haar schuld vele banen. Hoeveel pech kun je hebben, dacht ze vaker. Toch bleef ze altijd maar doorgaan. Nu is haar leven op orde, heeft ze een lieve vriend, is ze in het bezit van een fijne, vaste baan, helpt ze anderen met hun financiën en er is nog iets met een wens op haar bucketlist, die totaal niet voor de hand ligt. Lezen dus…

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

Een gesprek of traject met een coach kan helend werken. Dat heeft Dyonne Heijnen (45) uit Nederweert een aantal jaren geleden zelf ervaren. Ze was juriste en zat gevangen in een burn-out. Een paar jaar later raakte ze opnieuw overspannen door te hard en te veel werken en geen nee te durven zeggen.
De eerste vraag van haar coach in die tijd zal Dyonne altijd bijblijven en stiekem gebruikt ze hem zelf ook geregeld: Wat wil jij nu eigenlijk? De vraag was zo confronterend dat ze uren en uren huilde, maar van daaruit ging er wel binnen in haar een vuurtje branden. Ze ging op zoek naar wat ze écht wil in haar leven en waar ze intens happy van wordt. En dat heeft ze gevonden…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.