VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Ellie Franssen


CDA - Ellie Franssen-Muijtjens (75), Voerendaal.

 

Stan Keulen fotografie- Voerendaal


Wat zou ik in de 2e Kamer willen bereiken:

Daar ik steunkandidaat ben, zal ik geen zetel innemen.

Maar daar ik na 20 jaar actieve politiek, Raadslid en 8 jaar wethouder en Loco burgemeester, nu actief ben in het bestuur van het CDA lokaal als secretaris en PR beheerder, heb ik nog veel contact met zowel provinciale als landelijke politici. Ik zie me dan ook meer als verbindingsofficier tussen wat er lokaal leeft en de afgevaardigden in de diverse gremia.

Daarom me ook beschikbaar gesteld voor de lijst v.d. 2e Kamer.

Mijn speerpunten/ aandachtsvelden:

  • Allereerst vereenvoudiging en duidelijkheid in wet en regelgeving. We zien de dramatische gevolgen van niet goed doordachte en op uitvoerbaarheid getoetste wet en regelgeving.
  • De Sociale werkplaatsen die wegbezuinigd zijn weer opnieuw als Sociale Ontwikkelbedrijven in ere herstellen.
  • Zorg voor meer vaste banen. Goed voor het welzijn van hele generaties.
  • Leenstelsel afschaffen

Stem op mij: Met mijn vele contacten zowel maatschappelijk als met  politieke  vertegenwoordigers kan ik goed als aanspreekpunt, maar ook als verbindingsofficier me inzetten voor een mooier Nederland.  Een land waar iedereen zich thuis en gekend voelt. Zodat burgers en overheid weer bondgenoten worden!

                          POPULAIR

Positief staat ze in het leven. Maar dat betekent niet dat ze het soms niet zwaar had. Lisette Janssens heeft heel wat – zoals ze het zelf zegt – heuveltjes en drempeltjes moeten nemen om te zijn waar ze nu is. De Roermondse heeft na een scheiding haar twee kinderen alleen opgevoed en verloor buiten haar schuld vele banen. Hoeveel pech kun je hebben, dacht ze vaker. Toch bleef ze altijd maar doorgaan. Nu is haar leven op orde, heeft ze een lieve vriend, is ze in het bezit van een fijne, vaste baan, helpt ze anderen met hun financiën en er is nog iets met een wens op haar bucketlist, die totaal niet voor de hand ligt. Lezen dus…

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

Een gesprek of traject met een coach kan helend werken. Dat heeft Dyonne Heijnen (45) uit Nederweert een aantal jaren geleden zelf ervaren. Ze was juriste en zat gevangen in een burn-out. Een paar jaar later raakte ze opnieuw overspannen door te hard en te veel werken en geen nee te durven zeggen.
De eerste vraag van haar coach in die tijd zal Dyonne altijd bijblijven en stiekem gebruikt ze hem zelf ook geregeld: Wat wil jij nu eigenlijk? De vraag was zo confronterend dat ze uren en uren huilde, maar van daaruit ging er wel binnen in haar een vuurtje branden. Ze ging op zoek naar wat ze écht wil in haar leven en waar ze intens happy van wordt. En dat heeft ze gevonden…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.