VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

De vergeten vader


Mijn naam is Bas Janse en ik woon samen met mijn vriendin in het prachtige Voorburg, ik ben 40 jaar jong en werk momenteel als coördinator van een helpdesk. Ik ben niet getrouwd, maar wel samenwonend met een geregistreerd partnerschap en heb geen kinderen, nog niet. De wens is er zeker.


Mijn verhaal

Aangezien wij zeker een kinderwens hebben, maar al wat ouder zijn is het krijgen van kinderen iets lastiger en zijn wij daarvoor uitgeweken naar een fertiliteitsarts. Nou is dat allemaal niet zo spannend en is dat prima te doen. Nou, spannend is het wel, maar het is gezonde, enthousiaste spanning. Vol energie en goede wil zijn wij het traject van IUI ingegaan, maar waar wij geen rekening mee hadden gehouden is dat een zwangerschap ook kan uitmonden in een miskraam.

De eerste miskraam was dan ook een enorme klap in ons gezicht en de tweede kwam misschien nog wel harder aan (bij de 2e hadden we het hartje ook zien kloppen). Waar ik achter kwam tijdens het verwerken hiervan was mijn behoefte om dit te kunnen  delen met lotgenoten, specifiek mannen. In mijn omgeving merkte ik dat eigenlijk alle aandacht omtrent de miskraam naar mijn vriendin ging. Maar, ik ben er ook nog dacht ik. Ik voelde mij vergeten hierdoor.

Na een zoektocht op internet kwam ik erachter dat er zeer weinig te vinden is waar mannen met hun emoties terecht kunnen. Een groep waar je dat vrijuit en zonder schaamte kan ventileren en lotgenoten op kan zoeken. Dat miste ik.

Zo is het idee van De vergeten vader ontstaan.

Nu nog een beperkte website met een besloten groep op Facebook, maar in de toekomst moet het een solide landelijk platform worden waar iedere man zijn weg naar weet te vinden wanneer hij te maken krijgt met deze emoties. Binnenkort starten wij een nieuw traject genaamd ICSI met hopelijk een zwangerschap tot gevolg.

En hopelijk heb ik dan mijn eigen platform, De vergeten vader, niet nodig.

Gouden tip

Mijn tip is dat mannen het stigma moeten doorbreken dat een man stoer moet zijn, niet mag huilen en dus eigenlijk zijn emoties niet mag tonen. Onzin, natuurlijk mag dat wel. Het inhouden van emoties is juist slecht voor je. Erover praten is de sleutel.

www.devergetenvader.nlPOPULAIR

Hoe kun je de sociale media succesvol inzetten om je doelen te behalen? Waar moet je op letten? Wat zijn de etiketten, hoe gebruik je de hashtags, wat zijn de verschillen en welke kanalen passen bij mij? Een avond met tips en informatie.

Ontdek nu jouw BIG WHY Boodschap en creëer impact. Hoe word je het gezicht van je politieke campagne? Campagnes zijn maar kort en je moet dus én zichtbaar worden én je verhaal doen en dan moet het dus ook nog gebeuren. Je hebt geen tijd te verliezen. Gun jezelf die verkiezingszege en zorg dat je NU tijd vrijmaakt in je agenda om aan de slag te gaan.

Mannen en vrouwen zijn verschillend. Het vrouwenhart is anders dan het mannenhart. Het blijft dan ook verbazingwekkend dat anno 2021 sekseverschillen nog steeds regelmatig vergeten worden in medische onderzoeken, zo ook in het Covid-19 onderzoek. Hoog tijd om eens in te zoomen op de gendergap in de medische wereld.

Heeft een dag dan tóch 48 uur? Dit moet haast wel het geval zijn bij Karin Reichrath. Zij combineert drie bedrijven en een opleiding met haar gezin en sociaal leven. Het is voortdurend plannen, maar ze blijft lachen. Meestal. 

Ania Liesting: “Het gras lijkt altijd groener waar ik niet ben”. 

Thuis in het Poolse Ostrów Wielkopolski dook Ania Liesting als kleine meisje altijd al in oude albums van haar oma. Ze maakte reizen door de tijd. Magisch, vond ze dat. Als ze niet ‘op reis’ was, maakte ze wel tekeningen. Honderden.

Al te ver vooruitkijken doet Souad Derkaoui (42) niet meer om teleurstellingen te voorkomen. Zij en haar man Mohamed hebben al heel wat voor de kiezen gehad. 

Een all round programma waarbij alle aspecten van het ondernemerschap worden belicht. Zodat ondernemers goed voorbereid zijn en betere keuzes kunnen maken en sneller succesvol kunnen zijn. Om te ervaren dat het ondernemerschap bijzonder leuk kan zijn. Je kan je eigen dromen realiseren. Je eigen stempel op jouw leven zetten. Hoe mooi is dat!

 

Voer jij thuis een gesprek over wie welke taken op zich neemt in het huishouden?
Vreneli Stadelmaier geeft tips over taakverdeling en eerlijk verdelen. Een handig document is het Keukentafelplan, een document waarmee je kunt komen tot een eerlijke taakverdeling die recht doet aan alle wensen en verlangens van beide partners. 

Mijn naam is Bas Janse en ik woon samen met mijn vriendin in het prachtige Voorburg, ik ben 40 jaar jong en werk momenteel als coördinator van een helpdesk. Ik ben niet getrouwd, maar wel samenwonend met een geregistreerd partnerschap en heb geen kinderen, nog niet. De wens is er zeker.

Zodra je het woord Kunstmatige Intelligentie leest haak je waarschijnlijk al af. Totaal niet iets waar je mee bezig bent. Maar dat zou het wel moeten zijn. Waarom? Omdat het heel veel invloed heeft op je dagelijkse leven èn omdat het ongelijkheid versterkt, terwijl wij nu juist die gender gap willen dichten. 

Het leven is niet maakbaar, je hebt niet altijd alles in de hand. Fouten maken hoort bij het leven. Van fouten kun je veel leren. Vreneli geeft tips, doe er je voordeel mee.

Wil jij leren hoe jij professioneel digitaal kunt presenteren? Volg dan deze e-learning van Devotion Training. Aanmelden kan het hele jaar door. Start samen met een groep enthousiaste vrouwen en deel zelf jouw tijd in. Word een ster in digitaal presenteren!

 

Positief staat ze in het leven. Maar dat betekent niet dat ze het soms niet zwaar had. Lisette Janssens heeft heel wat – zoals ze het zelf zegt – heuveltjes en drempeltjes moeten nemen om te zijn waar ze nu is. 

Een gesprek of traject met een coach kan helend werken. Dat heeft Dyonne Heijnen (45) uit Nederweert een aantal jaren geleden zelf ervaren. Ze was juriste en zat gevangen in een burn-out. 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.