VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Catharina Rinzema geeft in de reeks ‘Working moms’ het woord aan inspirerende vrouwen

Als kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen.  Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren.

Fotograaf Anne van Zantwijk

En nu in Corona tijd is dat een extra uitdaging! Productief thuiswerken, een liefdevolle moeder zijn en óók nog je relatie goed houden? In de reeks ‘Working moms’ geeft ze het woord aan inspirerende vrouwen.

Lees onderstaande interviews.
Naina Madan
Eigenaar theebedrijf MADN77

Deze periode toont voor mij aan hoeveel vrouwen aankunnen: én alles thuis organiseren én je werk doen. Vrouwen zijn sterk en dat werd tijdens Corona duidelijker zichtbaar. Ook voor de buitenwereld. Ik geloof dat vrouwen daarom nu sterker staan, meer respect krijgen en dat Corona in die zin een stap vooruit is voor werkende moeders.


>>> lees hier het hele interview

 
Marie-Leontine de Graaf
Ondernemer

De jongste zit op de basisschool en dan is ermeer hulp nodig. Wij komen samen rondom lunch en avondeten. Dat brengt rust en gezelligheid. Dan werken we vaak door tot laat. Ik maak lange dagen maar ik wil en kan niet stoppen met mijn missie.

>>> lees hier het hele interview
Mirte van den Berge

Strategisch analist ABN AMRO

Wat ik tijdens de lockdown echt niet miste was het spitsuur in de ochtend en avond. Dat die drukte wegviel was heerlijk. Het was ook fijn om meer tijd als gezin door te brengen en de ontwikkeling van de kinderen beter te ervaren.

>>> lees hier het hele interview
Harriët Slager
SR Manager EU affairs Damen Shipyards & NMT

Of corona een stap terug of vooruit is voor moeders? Wij hebben de zorgtaken juist nu iets beter kunnen verdelen. Het ligt helemaal aan de werksituatie van beide ouders. In Amerika zeggen veel vrouwen dat het een stap achteruit is.

>>> lees hier het hele interview
Margreet Lommerts
Managing partner DR2

Ineens was de lockdown een feit: het hele gezinthuis. Beiden fulltime thuiswerken en volop zorgen voor onze 3 kinderen. Een dag begint met flesjes, broodjes smeren, verschonen en de eerste call. Zo gaat de hele dag door: zorgen, werken, zorgen, werken en dat tot 20:00. Dan klap ik de laptop openen werk ik weer door. Het is en was overleven. Hoe houd je een gezin, een bedrijf met 20 werknemers en tientallen klanten in de lucht? Dat vroeg ik mij vaak af. Die hoe-dan?

>>> lees hier het hele interviewPOPULAIR

Gynaecoloog worden was ooit haar droom. Toch is Chahinda Ghossein-Doha nu op weg om een heel bevlogen cardioloog te worden. Iets heel verdrietigs heeft haar de juiste weg gewezen. Wel heeft ze nog een link naar haar vroegere droom. 
Zij is als onderdeel van een medisch team verbonden aan het Queen of Hearts programma dat onderzoek doet naar het beperken van risico’s van zwangerschapscomplicaties en de nasleep.

Ze gooien met het onderzoek landelijk hoge ogen. Lees in dit artikel waarom ze de switch maakte naar cardiologie en wat Eva Jinek en Positieve Gezondheid met Chahinda te maken hebben. En weet jij al waar ze heel gelukkig van wordt?

Annick Teeuwen (38) had altijd al een heel groot rechtvaardigheidsgevoel. En zeker als het aankomt op gendergelijkheid. Op de kleuterschool moest ze al een keer naar de gang verhuizen, omdat ze het niet eerlijk vond – én er iets van zei tegen de juf – dat in haar ogen jongens voorgetrokken werden. Niet gek dus dat ze jaren later solliciteerde naar de baan van directeur bij FAM! Netwerk en sinds 12 augustus 2019 ook in die functie werkt bij de stichting. In dit artikel geven we je in vogelvlucht een kijkje in haar leven en ontdek je meer over wat Toyota, Beijing, Kunrade, Maastricht en niet te vergeten Baer en Anthony met Annick te maken hebben.
Foto: Hugo Thomassen

In navolging van de voorgaande succesvolle online trainingen: STERK ONDERHANDELEN, BEWUST BEÏNVLOEDEN en DIGITAAL BEÏNVLOEDEN, starten we op 28 september met de training KRACHTIG PRESENTEREN. In de challenges komen de volgende thema’s aan bod: persoonlijk presenteren, een spetterende opening, boeiend spreken, het gebruik van handen en houding, betrek je publiek en spreken als Obama. Eenvoudige technieken met een spetterend resultaat! 

Al vijf jaar is Sanaa Al Ghazali (48) uit Syrië in Nederland. Met haar jongste dochter had ze in zeven maanden tijd al vijf asielzoekerscentra van binnen gezien toen ze herenigd is met haar man en twee oudste kinderen. 

Een aantal tips van Ype Bote Bonnema wat je als bedrijf kunt doen om meer jongeren enthousiast te krijgen voor techniek!

De gezondheidszorg is van oudsher op het mannenlichaam gebaseerd en vrouwen - maar ook mannen - ondervinden hier nadelen van. Want mannen en vrouwen hebben vele overeenkomsten, maar verschillen ook in vele opzichten van elkaar: biologisch, psychisch, sociaal en cultureel.

 


Als kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen.  Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren.

Fotograaf Anne van Zantwijk

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.