VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Help uw zonen!


In plaats van meisjes te leren hoe ze zich kunnen beschermen, moeten we jongens leren hoe ze zich moeten gedragen. En dat begint al een stukje bij de opvoeding… Help uw zonen hierbij.

Als jongens samen zijn met hun vrienden staan ze onder groepsdruk. Dan doen ze dingen waarvoor ze zich stiekem schamen. Een meisje naroepen dat ze een mooie kont heeft, bijvoorbeeld. Het is hun manier om te zeggen: ‘Ik hoor bij dit groepje’.

 
We kennen het allemaal, je vader of moeder die je waarschuwde toen je een kort rokje aan had 'meid je vraagt erom!'.

Hoe zien de meiden van nu dit en waar krijgen ze mee te maken? We vroegen het Gülce, 19 jaar jong en sinds enkele weken onze managementassistente in opleiding.

 
Invloed van sociale media
Tegenwoordig zie je steeds meer meiden actief op Instagram. Ook horen hier ‘’insta models’’ bij. Heel veel meiden van mijn leeftijd nemen een voorbeeld aan hun omdat ze een mooi gezicht hebben, afgetrainde lichaam, mooie rondingen en meestal dure of sexy kleding. Deze meiden hebben dan vaak ook plastische ingrepen gehad. Ik merk dat hierdoor steeds meer meiden ernaar neigen om dit ook te doen. Het begint met lip fillers, open decolleté, korte rokjes en leuke hakken. Voor ons meiden klinkt dit erg onschuldig en ‘’vrouwelijk’’. Jongens kijken hier echter anders tegenaan.

 
Korte rokjes en een diep decolleté? Ze vragen erom !
Tegenwoordig, als je er zo uit ziet, ben je goedkoop en een makkelijke prooi. Hierdoor nemen jongens meiden niet meer serieus en worden onschuldige meiden lastig gevallen, en soms erger, vanwege hun kleding en uitstraling. Op stap komt dit ook steeds vaker voor. Meiden die sexy gekleed zijn worden erg veel lastig gevallen. Zelf heb ik er ook wel eens last van. Soms wel zo erg dat mijn stap avond eindigt met ruzie met een random jongen omdat hij mij niet met rust wilt laten. Als je zegt dat je met rust gelaten wilt worden zijn ze ook nog eens beledigd.

Vaker wordt je dan ook uitgescholden omdat je geen aandacht aan ze wilt geven. Dit wil niet zeggen dat alle jongens en meiden dit doen, maar wel erg veel ! Voor jongens geeft deze kledingstijl de indruk dat meiden ‘’makkelijk’’ zijn. Iemand met een open decolleté zal sneller aangesproken worden dan iemand met een coltrui. Ook vinden ze het heel normaal om ons te betasten als we op stap gaan. Zeg je er iets van zijn ze kwaad en worden ze agressief. Dit is erg vervelend als meisje zijnde omdat wij ons niet willen kleden voor de aandacht maar voor de look. Voor onszelf.

Wat zeggen jongens?
Ik heb met verschillende jongens hierover gepraat en ik hoor steeds weer het zelfde antwoord. Ze zeggen dat het zeker leuk uitziet om naar te kijken, maar ze hebben liever zelf geen vriendin die zich zo kleed. Ze vinden het niet classy.  Meestal worden meiden hierdoor ook sneller uitgescholden en over een kam geschoren. Ik vindt het jammer en oneerlijk dat er zo’n oordeel erover is ontstaan. Het is vooral oneerlijk omdat er veel jongens een oordeel over klaar hebben staan, maar als het er op aan komt zijn ze wel de eerste die aandacht zoeken bij een meisje die er uitdagend of sexy uit ziet.POPULAIR

Hoe word je van schoonheidsspecialiste wethouder? Volgens Claudia Ponjee (49) is dat een kwestie van de lat hoog leggen, veel ambitie hebben en geen genoegen nemen met minder. En je moet natuurlijk ook wel een heleboel met politiek hebben en graag goed willen doen voor mensen. De kersverse – ze werd aangesteld op de 11e van de 11e afgelopen jaar – wethouder Leefbaarheid van de Limburgse gemeente Bergen vertelt over haar job, haar pad er naartoe, wat politiek zo leuk maakt en hoe ze de toekomst ziet… en ze heeft nog een mooie boodschap!

Verkiezingen 17 maart 2021 - Campagne STEM NIET??? Natuurlijk gaan we wél stemmen! Alles om ons heen is politiek. De zorg, het onderwijs, onze veiligheid, het openbaar vervoer, het aantal huizen die gebouwd mogen worden etc. Hierover maakt de politiek beslissingen. Beslissingen die worden genomen in Den Haag. Over ons. Laten we er voor zorgen dat onze Limburgse stem ook in Den Haag gehoord wordt. 

De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject.

We gaan weer beginnen, natuurlijk wel nog even online. In aanloop naar ons nieuwe kweekvijvertraject starten we met de online Kweekvijver kick-off & reünie Zet het al in je agenda. Het belooft een mooi en interactief programma te worden. Zorg dat je erbij bent!

Met vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar, een echtgenoot met een eigen bedrijf en een functie als Statenlid bij Provincie Limburg moeten er dagelijks heel wat bordjes draaiend gehouden worden. De combinatie van werken, privé en een gezin is best lastig, maar Marlou Absil uit Helden koos er heel bewust voor. Haar motto is dan ook: het maakt niet uit wat je kiest, als je er maar voor 100% achterstaat. Een artikel over bewuste keuzes, haar comeback in de politiek, gelijkwaardigheid en me-time…

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.