KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Terugblik eerste kweekvijverbijeenkomst 26 mei

Tijdens de eerste bijeenkomst op 26 mei is Weike Medendorp met de deelnemers in gesprek gegaan over persoonlijke drijfveren die iets zeggen over je motivatie om politiek actief te worden, over waarden en normen die zorgen dat je keuzes maakt.

Een dilemma dat hierbij kan opspelen is het moment waarop je voor keuzes staat die partijgebonden zijn en of in conflict staan met de keuzes van je achterban die voor jou gekozen heeft. Zorg bij het maken van je keuzes dat je jouw moreel kompas niet kwijt raakt want dat brengt je op enig moment met jezelf in conflict; zorg goed voor jezelf! Haar presentatie doorvlocht zij met persoonlijke ervaringen en dilemma’s waardoor de politieke leefwereld heel dicht bijkwam.

In het tweede deel van de ochtend ging Marjanne Wassink aan de slag in de  workshop ‘Omgaan met de media’.

-        Zorg dat je altijd goed voorbereid het gesprek aangaat. Wat wil je zelf vertellen!
-        Blijf authentiek
-        Ben bewust wat je uitstraalt, ook in kleding

Tweede kweekvijverbijeenkomst 30 juni

Op zaterdag 30 juni verzorgt Marianne Smitsmans, wethouder Roermond het onderdeel: Hoe werkt de gemeente? Over de verantwoordelijkheden en rollen van de raad-wethouders-burgemeester.

Ook hier zou het mooi zijn dat je ook jouw kennis en ervaringen over dit onderwerp deelt met de anderen; dat is de kracht van de kweekvijver.

In het tweede deel van de ochtend gaat Ilona Eichhorn met de deelnemers aan de slag in de workshop ‘Ontspannen presenteren’.

 


POPULAIR

Ook volgend jaar starten we weer met een nieuwe Kweekvijvertraject. Voor informatie neem contact op via info@famnetwerk.nl

Klik hier voor informatie over het huidige traject

Op donderdag 29 nov a.s. om 17.00 uur in het stadhuis van Roermond organiseren we de netwerkbijeenkomst DIVERSITEIT IN POLITIEK = DIVERSITEIT IN BESLUITVORMING.

 

‘De wettelijke barrières zijn voor een groot deel geslecht. Het gaat nu veel meer om de culturele achtergrond van man-vrouwverschillen. Maar cultuur is taaier dan wetten,’ zegt Carla Verweerden, per 5 september 2018 de nieuwe voorzitter van FAM! Ze vindt het een eer om boegbeeld van deze organisatie te worden.

'Spreken is zilver, zwijgen is goud. Maar niet als het om universele waarden gaat. Niet als het gaat om positie nemen tegen antisemitisme. Tegen xenofobie. Tegen racisme. De stem van redelijkheid, respect en tolerantie zal altijd als tegengeluid moeten worden gehoord. Wij mogen het niet onweersproken laten. Stilte is dan levensgevaarlijk!'

Klik hier voor het hele interview

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

Van de door FAM! georganiseerde congressen met het thema 'Mantelzorg' verschenen diverse e-magazines met informatie en aanbevelingen.

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.