KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Nieuwjaarsontvangst

Economische zelfstandigheid en de arbeidsparticipatie van vrouwen zijn een blijvend onderwerp van debat; Nederland scoort in het bijzonder slecht op deze terreinen net als in besluitvormende posities. Nog teveel vrouwen zijn financieel kwetsbaar; een gering inkomen leidt in vele gevallen tot afhankelijkheid en heeft een negatief effect op de maatschappelijke participatie.

 

Met deze informatie in ons achterhoofd organiseren we in 2018 een aantal inspiratiesessies waarin het thema ‘vrouwelijk leiderschap’ centraal staat.
‘Hoe kunnen vrouwen elkaar steunen om maatschappelijk succesvol te zijn’.

Op donderdag 18 januari, tijdens onze Nieuwjaarsontvangst, bieden we de inspiratiesessie ‘Vrouwelijk leiderschap, Gezonde Ambitie!’ aan.
Tijdens deze inspiratiesessie horen we krachtige verhalen van inspirerende vrouwen. Het zijn verhalen over dromen en wensen die vormgeven aan toekomst; een toekomst waar aan je kan bouwen. Iedereen creeert immers haar eigen top en zet stappen uit om die top te behalen.

We gaan in gesprek met vrouwen die andere vrouwen op lokaal niveau weten te motiveren en te prikkelen om hun krachten te ontwikkelen en te sterken zodat zij hun plaats in onze samenleving kunnen innemen.POPULAIR

Ook volgend jaar starten we weer met een nieuwe Kweekvijvertraject. Voor informatie neem contact op via info@famnetwerk.nl

Klik hier voor informatie over het huidige traject

Op donderdag 29 nov a.s. om 17.00 uur in het stadhuis van Roermond organiseren we de netwerkbijeenkomst DIVERSITEIT IN POLITIEK = DIVERSITEIT IN BESLUITVORMING.

 

‘De wettelijke barrières zijn voor een groot deel geslecht. Het gaat nu veel meer om de culturele achtergrond van man-vrouwverschillen. Maar cultuur is taaier dan wetten,’ zegt Carla Verweerden, per 5 september 2018 de nieuwe voorzitter van FAM! Ze vindt het een eer om boegbeeld van deze organisatie te worden.

'Spreken is zilver, zwijgen is goud. Maar niet als het om universele waarden gaat. Niet als het gaat om positie nemen tegen antisemitisme. Tegen xenofobie. Tegen racisme. De stem van redelijkheid, respect en tolerantie zal altijd als tegengeluid moeten worden gehoord. Wij mogen het niet onweersproken laten. Stilte is dan levensgevaarlijk!'

Klik hier voor het hele interview

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

Van de door FAM! georganiseerde congressen met het thema 'Mantelzorg' verschenen diverse e-magazines met informatie en aanbevelingen.

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.