KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Expertmeeting arbeidsmarkt van de Toekomst
Dinsdag, 26 Juni 2018 om 14:00u

De economie van Limburg bloeit en zorgt voor steeds meer werkgelegenheid; een verwachte groei van maar liefst 20.000 banen in de komende 2 jaar. Desondanks is het onbenut arbeidspotentieel nog fors. De Provincie wil een arbeidsmarkt in Limburg, waarin iedereen meedoet en werkt naar eigen vermogen. Werk draagt bij aan geluk en gezondheid van mensen. Daarnaast is iedereen hard nodig om de economie te laten bloeien, zodat we onze welvaart behouden.

Op dit moment staan nog (te)veel Limburgers aan de zijlijn. Om te zorgen dat iedereen de kans krijgt om mee te doen en het beste uit zichzelf te halen, kent de Sociale Agenda van de provincie Limburg het ‘Limburg Werkt Akkoord’. De Sociale Agenda bepaalt de koers naar een welvarend en sociaal Limburg met gezonde en vitale Limburgers. Het “Limburg Werkt Akkoord” staat voor het creëren van leer/werkplekken. Het “Limburg Werkt Akkoord” heeft geïnspireerd tot een samenwerking tussen COS Limburg, FAM!, Baandomein en Schakel BV.

Een gezamenlijke inspanning kan een verbinding maken tussen de Maatschappelijke Organisaties die contacten onderhouden met mensen die nu nog niet actief zijn op de arbeidsmarkt enerzijds en de arbeidsmarktregio’s in Limburg anderzijds. In een eerste samenwerkingstraject wordt ingezet op Niet-uitkeringsgerechtigden (de zgn. nuggers). Deze bestaan uit o.a. herintredende vrouwen, alleenstaande moeders, statushouders en oudere werkzoekenden.

De alliantie kent een op ieders lijf geschreven rolverdeling: COS en FAM! ontsluiten (het netwerk naar) de doelgroepen; Baandomein en Schakel BV zorgen voor de introductie bij de zakelijke netwerken van lokale bedrijven en ondernemers. De inhoud van het programma wordt vanuit gezamenlijke expertise ontwikkeld en uitgevoerd. Na de zomer willen we met een pilotgroep van start gaan.


Deelname eerste expertmeeting is op uitnodiging! Voor nadere informatie Charlotte van Dijk -directeur FAM! - cvandijk@famnetwerk.nl / +31 651151555  POPULAIR

Ook volgend jaar starten we weer met een nieuwe Kweekvijvertraject. Voor informatie neem contact op via info@famnetwerk.nl

Klik hier voor informatie over het huidige traject

Op donderdag 29 nov a.s. om 17.00 uur in het stadhuis van Roermond organiseren we de netwerkbijeenkomst DIVERSITEIT IN POLITIEK = DIVERSITEIT IN BESLUITVORMING.

 

‘De wettelijke barrières zijn voor een groot deel geslecht. Het gaat nu veel meer om de culturele achtergrond van man-vrouwverschillen. Maar cultuur is taaier dan wetten,’ zegt Carla Verweerden, per 5 september 2018 de nieuwe voorzitter van FAM! Ze vindt het een eer om boegbeeld van deze organisatie te worden.

'Spreken is zilver, zwijgen is goud. Maar niet als het om universele waarden gaat. Niet als het gaat om positie nemen tegen antisemitisme. Tegen xenofobie. Tegen racisme. De stem van redelijkheid, respect en tolerantie zal altijd als tegengeluid moeten worden gehoord. Wij mogen het niet onweersproken laten. Stilte is dan levensgevaarlijk!'

Klik hier voor het hele interview

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2018

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

Van de door FAM! georganiseerde congressen met het thema 'Mantelzorg' verschenen diverse e-magazines met informatie en aanbevelingen.

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.